Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Örebro SK om Lahne: "Vi kommer fortsätta att titta på det"

Publicerad: 2020-05-26 15:30 Allsvenskan

Örebros manager Axel Kjäll ger en uppdatering kring inlånade stortalangen Jack Lahne.

Jack Lahne, 18, skrev på för Örebro SK i slutet av februari. Han lånades in från Amiens fram till sommaren.

Men på grund av coronakrisen har ÖSK inte kunnat dra nytta av anfallstalangen i tävlingsmatcher.

Axel Kjäll har tidigare uttryckt att han gärna förlänger Lahnes låneavtal. Nu uttalar han sig om situationen.

– Läget är väl ganska oförändrat. Vi har ett avtal med Amiens och vi har en dialog med dem. Det är klart att det är ett parametrar som spelare in hur det kommer att bli. Några som vi inte vet är när allsvenskan startar och vi vet inte exakt hur det ser ut med franska ligan. Sen har vi också en dialog med Jack också. Vi kommer att fortsätta att titta på det de nästkommande veckorna. Det är ju så att man inte vill fatta beslut innan man har all fakta på bordet, säger ÖSK:s manager till Nerikes Allehanda.

Om det går att lösa ekonomiskt är det ingen tvekan om att ÖSK gärna behåller Lahne.

– Det är klart att när vi tog hit Jack var det med en tydlig profil att han skulle förstärka vårt lag och komma in och spela matcher. Det var en anledning till att han ville hit också eftersom han sökte efter tävlingsmatcher. Nu har det inte blivit så, utan han har bara fått en match mot Elfsborg, så det är klart att vi vill försöka få honom att spela matcher i ÖSK-tröjan, så är det absolut. Sen måste förutsättningarna vara de rätta, säger Kjäll till NA.

Den franska ligan har avslutats i förtid och Amiens har degraderats. Vad det innebär för Lahnes framtid är oklart.

– Det får egentligen de svara på hur de tänker, men det är klart att deras nedflyttning till andraligan och den tuffa tiden som de har bakom sig påverkar på något sätt. Sen får vi se på vilket sätt det påverkar. Jag vet att de har överklagat och fått avslag på överklagan, så de är inne i en tuff process som det generellt är när man blir nedflyttad och kanske ännu mer när man blir det på det här sättet. Vi får se vad det innebär, säger Kjäll till NA.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com