Foto: David Klein/Bildbyrån

"Sancho redo för det steget - men finns en risk att han blir som Jovic"

Publicerad: 2020-05-26 11:14 Övriga Europa

Steffen Freund anser att Jadon Sancho är bra nog för Liverpool och Manchester United, men höjer ett varningens finger.

Jadon Sancho, 20, är ett hett villebråd på transfermarknaden. Många storklubbar i Europa visar intresse.

Borussia Dortmund hoppas fortfarande behålla sin stjärna en säsong till, men kan tvingas sälja i sommar.

Liverpool, Manchester United och Chelsea är några av intressenterna. Steffen Freund känner att Sancho är redo för nästa steg, men menar att det finns en risk att han blir som Luka Jovic i Real Madrid.

– Jadon är redo att spela för Liverpool eller Man United, ingen tvekan, för hans statistik är otrolig. Det visar att han kan ta nästa steg. Det skulle vara bra för honom att spela för Borussia Dortmund nu och nästa år så att han får mer speltid. Han är bara 20, så varför inte spela för Borussia Dortmund? Vi pratar inte om Freiburg eller Paderborn, vi pratar om Borussia Dortmund, en av de 20 bästa klubbarna i Europa, säger han till talkSPORT och fortsätter:

– Kom ihåg Jovic, som flyttade till Real Madrid från Eintracht Frankfurt, han spelar inte. Om du har ett bud från Real Madrid tänker du "jag måste gå". Nej, du behöver inte gå, för lönerna i Bundesliga är på en bra nivå, dock inte lika höga som Real Madrid eller Premier League. Men du kan tjäna bra pengar och utvecklas och inte ta ett för stort steg på en gång. Så för Jadon att flytta till Man United med den pressen, de har problem med att kvalificera sig till Champions League, är det kanske bättre att stanna ytterligare ett år i Dortmund.

Freund spelade för bland annat Borussia Dortmund och Tottenham.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com