Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Rivaldo: "Barcelona borde inte värva Bruno Guimaraes bara för att"

Publicerad: 2020-05-24 11:52 Spanien

Bruno Guimaraes har visat framfötterna under sin korta tid i Lyon. Nu uttalar sig Rivaldo om Barcelonas påstådda intresse.

Den brasilianske mittfältaren Bruno Guimaraes, 22, lämnade Athletico Paranaense för Lyon i januari.

Redan nu ryktas det om intresse från Barcelona, men Rivaldo varnar katalanerna för att värva Guimaraes utan att ha en plan för hans framtid.

– Bruno Guimaraes verkar vara en bra spelare som kan ansluta till Katalonien i en ung ålder och bli en viktig del av Barcelonas lag i framtiden. Men Barcelona måste fokusera på att skapa utrymme i truppen för att kunna hämta in nya spelare och tillåta dem att spela regelbundet, säger Rivaldo enligt Goal.com.

– Att värva spelare bara för att och inte lägger någon vikt vid en spelares spelstil och hur han kan anpassa sig till Barcelonas system vore ett misstag. Klubben måste förste tänka till och utvärdera spelaren noggrant. Med det sagt visar han positiva tecken i Lyon och som 22-åring har han tid på sig att bli en toppspelare.

I spåren av corona har den ekonomiska situationen för klubbar runt om i världen tagit skada, och Barcelona är inte ett undantang, menar Mediapros vd Jaume Roures.

– Jag har sagt det ett tag att Barcelonas konton har stora hål. Det verkar inte som att någon är orolig över det, säger Roures till Marca.

David Lind
david@fotbolltransfers.com