Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Barcelona flörtar med Pjanic och Martinez: "Fantastiska spelare"

Publicerad: 2020-05-23 11:57 Spanien

Barcelonas tränare Quique Setién flörtar med Juventus mittfältare Miralem Pjanic och Inters anfallare Lautaro Martinez.

Juventus mittfältare Miralem Pjanic, 30, är en av spelarna som Barcelona vill värva i sommar.

Barcelonas tränare Quique Setién flörtar nu med den bosniske landslagsstjärnan.

– Jag säger alltid att jag gillar alla stora spelare. Pjanic är en fantastisk spelare, även om det också finns fantastiska spelare som vi ser i tidningarna varje dag, säger han till BeIN Sports.

Juventus vill ha Arthur, 23, i utbyte mot Pjanic. Setién vet dock inte vad som händer med den brasilianske mittfältaren - som tidigare uttryckt att han inte vill lämna Camp Nou.

– Om han har sagt det... jag har verkligen ingenting att säga om spelarnas framtid. Jag är väldigt fokuserad på vad som ligger framför oss, på vårt arbete. Jag kommer att behöva alla mina spelare eftersom vi inte känner till omständigheterna och hur de kommer att utvecklas när ligan återupptas, säger tränaren.

Anfallaren Lautaro Martinez, 22, i Inter är en annan spelare som Barça jagar.

– Vi är alla tydliga att det finns fyra eller fem fotbollsspelare som spelar i hans position som är enastående och att de alla har vad som krävs för att spela för Barcelona. Med hänvisning till den här spelaren är han en spelare som kan vara mycket bra i det här laget, liksom de andra som kan vara på hans nivå, säger Setién.

En annan spelare vars framtid är osäker är Arturo Vidal. 33-åringen jagas av bland annat Inter.

– Han är en spelare som verkligen har positiva egenskaper och ger positiv energi. Han är en fantastisk spelare vad gäller prestation och beteende och vi är glada över att ha honom med oss, säger tränaren.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com