Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Alfred Ajdarevic: "Jag vet att det är många som räknat bort mig"

Publicerad: 2020-05-23 11:50 Allsvenskan


Örebros mittfältare Alfred Ajdarevic, 21, känner sig bättre än någonsin och hoppas på sitt genombrott i år.

Alfred Ajdarevic är tillbaka i Örebro SK efter sin utlåning till IFK Värnamo förra säsongen.

I en intervju med Nerikes Allehanda berättar mittfältaren att han känner att det är dags för honom att ta det stora klivet.

– Ja, exakt. Jag har inte varit den där 18- eller 19-åringen det skrivits mycket om. Jag har fått ta den hårda vägen, men jag tror att det gjort mig starkare. Det har inte gått raka vägen, men det lär en att handskas med motgång, och jag har inga problem med det, säger Ajdarevic till NA.

Han känner sig inte längre som en talang.

– Fortfarande talang (skratt). Nej, men det känns bra. Jag har det bra och är tacksam att vara här. Jag har alltid haft väldigt fin stöttning från min familj, från klubben, och så klart vill jag ge så mycket som möjligt tillbaka. Och det hoppas jag göra, inom kort, säger 21-åringen till NA.

– Jag vet att det är många som räknat bort mig, men det är för tidigt. Jag känner mig starkare än någonsin, och ska försöka göra allt för att ta nästa steg. Det är min tur nu, fortsätter Ajdarevic.

Mittfältaren hymlar inte om att det tidigare varit jobbigt att jämföras med äldre brodern Astrit Ajdarevic i Djurgårdens IF.

– Ska jag vara ärlig mot dig så, ja, det har det faktiskt. Men det är inget jag tänker på längre. Han har gjort mycket i sin karriär, är en stor spelare, och jag ser väldigt mycket upp till honom. Vi har en daglig kontakt och pratar om allting. Så ja, jag får mycket frågor om honom, men det triggar bara igång mig. Jag vet att jag någon dag kommer att bli lika bra som han är. Men igen, det är upp till mig att komma dit, säger han till NA.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com