Foto:

Stoichkov: "Martínez kommer lära sig mycket i Barcelona"

Publicerad: 2020-05-22 11:15 Italien

Barcelona jagar Lautaro Martínez. Den tidigare världsstjärnan Hristo Stoichkov är övertygad om att det är en bra värvning.

Barcelona har identifierat den argentinske landslagsanfallaren Lautaro Martínez, 22, som Luis Suarez, 33, långsiktiga ersättare.

Den spanska giganten hoppas värva Martínez från Inter redan i sommar. Hristo Stoichkov tror att affären blir av.

– Martínez har stor förmåga. Han kommer att lära sig mycket i Barcelona. Han har en bra lärare som Luis Suarez. Och han kommer att ha en god förståelse med Messi, Griezmann och Dembélé, säger han till TyC Sports.

– Han gillar verkligen att tävla, inte bara göra mål. Han växer varje dag. Jag tycker att han bevisat det i år, fortsätter den tidigare Barça-stjärnan.

Luis Suarez, som vann Ballon d´Or 1960 och representerade Inter och Barcelona, tycker dock att Martínez ska vänta med en flytt.

– Om jag vore han hade jag inte bytt lag, säger han till Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– Att fatta ett beslut om att stanna eller inte är mycket komplicerat, även om Messi ringde honom så skulle det vara enkelt att tänka på det. Vi talar dock om en kille som fortfarande är väldigt ung och han har all tid i världen att gå för andra utmaningar i framtiden. 

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com