Foto: Bildbyrån

Everton och Boga aktuella för Napoli

Publicerad: 2020-05-21 19:12 Italien

Gremio bekräftar att Everton Soares jagas av Napoli - som även är ute efter Jeremie Boga.

Den brasilianske landslagsyttern Everton Soares, 24, har länge varit aktuell för storklubbar runtom i Europa.

Nu jagas Gremios stjärna av italienska Napoli. Det medger hans pappa Carlos Alberto Soares.

– Napoli kom till honom och presenterade ett projekt. De borde skicka det officiella budet till Gremio nästa vecka. Neapel är en vacker stad, klubben är regelbundet i Champions League och de har en mycket bra trupp, säger han till Gaucha ZH.

Gremio kommenterar också Evertons situation.

– Vi kan förhandla om hans försäljning, men hittills har vi inte sett något förslag på bordet, så det finns inget att utvärdera. Det var lite kontakt med Napoli till en början och vi gav dem tillåtelse att förhandla direkt med spelaren om personliga villkor, men de har ännu inte nått en överenskommelse, säger presidenten Romildo Bolzan Jr till Radio Galera.

– Jag kan säga att 25 miljoner euro inte kommer att vara tillfredsställande, inte ens med den finansiella krisen som orsakats av pandemin. Hittills har vi inte fått något erbjudande från dem, vare sig det är 20 miljoner euro, 30 miljoner euro eller 40 miljoner euro, fortsätter han.

Agenten till Sassuolos ytter Jeremie Boga, 23, bekräftar samtidigt att Napoli är en av klubbarna som visar intresse.

– Jag har haft samtal med Napoli, Atalanta och andra europeiska klubbar. Jag har inte haft kontakt med Milan än så jag vet inte om rapporterna om deras intresse för Jeremie är korrekta. Vi måste alltid titta på det sportsliga projektet, men Milan är en stor klubb och det kan alltid vara intressant, säger Daniel Boga till Calciomercato.com.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com