Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Officiellt: IFK Norrköping lånar Eric Smith - Ian Smith lämnar

Publicerad: 2020-05-21 17:19 Allsvenskan

IFK Norrköping och Ian Smith går skilda vägar. Han flyttar till Liga Deportiva Alajuelense. Samtidigt återvänder Eric Smith på lån.

IFK Norrköping meddelar på sin officiella hemsida att Eric Smith lånas in från belgiska Gent resten av säsongen.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka. Vi har jobbat rätt länge på det här och jag har varit öppen med att om jag ska tillbaka till Sverige så har det alltid varit IFK jag velat komma till. Jag är otroligt glad och taggad på att köra igång och att få träffa alla gamla kompisar igen, säger Eric Smith till hemsidan.

IFK-managern Jens Gustafsson är nöjd.

– Vi lånar honom resten av säsongen, och jag vill betona att det är ett väldigt kärt återseende. Det gick väldigt snabbt från att han blev bra till att han lämnade senast, och det som är glädjande är att han kommer tillbaka som en mer professionell och mogen spelare och människa. Det är också en spelare som känner till IFK-kulturen, så i den behöver vi inte utbilda honom över huvud taget, säger han.

Samtidigt säljs Ian Smith. Han återvänder till Costa Rica och klubben Liga Deportiva Alajuelense.

– Ian har under en längre tid gett signaler om att han längtar hem. Vi har gemensamt gjort många försök med att hitta tillbaka till formen 2018, men med tanke på Ians starka vilja att komma hem känner vi att vi får acceptera det och det är ganska okej tajming att göra detta just nu, säger Jens Gustafsson.

David Lind
david@fotbolltransfers.com