Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Simon Kroon: "Tråkigt om Zlatan väljer att spela i fel lag"

Publicerad: 2020-05-22 17:20 Allsvenskan

Simon Kroon huserar i Östersund, hoppas på kontinuitet och ger sin syn på Zlatan Ibrahimovic.

Sommaren 2018 flyttade Simon Kroon, 26, från danska mästarna FC Midtjylland till Östersunds FK.

Sejouren har varit kantad av skador för yttermittfältaren, som för Fotbolltransfers.com berättar hur tankarna går.

– Jag har varit skadad ett jäkla bra tag, men nu är jag frisk och förhoppningsvis blir det ett helt år. Jag hoppas på en säsong där jag kan spela mycket matcher, få kontinuitet och göra mycket poäng. Det blir svårt att utvecklas med små avbrott hela tiden.

Hur är det utanför planen i Östersund?

– Det känns bättre än det har varit på länge. Vi fokuserar bara på fotbollen, så det är ingen som pratar om något annat just nu. Förhoppningen är att vi kan överraska 2020 och göra det betydligt bättre än förra året. Vi ser fram emot säsongen.

På grund av coronakrisen har Allsvenskan inte dragit igång, men Kroon har inte direkt bråttom.

– Det är helt okej, faktiskt. Nu har det ändå varit så här ett tag och blivit lite av en vardag. Många har det mycket värre. Det blir lite tv-spel och Netflix för min del, men det blev det även när det var tävlingsmatcher. Allt är som vanligt förutom att man håller sig hemma, säger han till Fotbolltransfers.com.

Lite tråkigt socialt?

– Ja, det är mest det, framför allt i omklädningsrummet, med frukosten… Man tappar lite av det sociala med lagkamraterna när vi bara tränar och sedan går alla hem var för sig. Det är det tråkiga.

När Allsvenskan väl startar kan en superstjärna eventuellt kliva in i rampljuset.

Zlatan Ibrahimovic placeras i Hammarby IF och för den gamle Malmö FF-spelaren Kroon är det en möjlig övergång.

– Jag har ju ingen aning om läget, utan läser baradet som står i medierna, men det verkar som att det blir mer och mer möjligt. Självklart skulle det lyfta hela Allsvenskan, även om det inte kommer att vara publik på läktarna. Det är Sveriges störste spelare genom tiderna. Sedan är det tråkigt att han i så fall väljer att spela i fel lag.

Gällande det valet – förstår du honom eller inte?

– Jag känner inte honom, så jag vet inte alls hur han tänker och han får göra som han vill. Men det är så klart tråkigt om han väljer Hammarby. Han ser det väl bara som ”business”.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com