Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rasmus Jönsson: "Gick inte att springa i den värmen"

Publicerad: 2020-05-21 20:45 Allsvenskan


Han är tillbaka där han vill vara. I en intervju med Fotbolltransfers.com resonerar Rasmus Jönsson kring dåtid, nutid och framtid.

Rasmus Jönsson, 30, återvände till Helsingborgs IF i januari efter en kort sejour i Asien.

I thailändska Buriram United stod han för ett mål på sju startmatcher och sex inhopp.

För Fotbolltransfers.com berättar han om tiden i Fjärran Östern.

– Det var en annorlunda upplevelse och kul att testa på när chansen kom. Fotbollsvärlden fungerar så. Man vet aldrig när chansen kommer och det var speciellt på många sätt.

Som vilka?

– Hela kulturen vid sidan av planen. Det är klart att det är skillnad på att bo i Sverige och Thailand. Sedan är det skillnad på fotbollen också. Man märker att det inte är något stort fotbollsland. Spelet fungerade annorlunda, och det gick inte att springa på samma sätt i värmen.

Just nu hoppas Jönsson bara att Allsvenskan rullar igång så snart som möjligt.

– Man saknar matcherna, att komma ut på ett välfyllt Olympia och spela där. Det är kul att vara tillbaka. Det är ändå i HIF som jag tycker att det är roligast att spela fotboll.

Hade du hellre startat i juni utan publik eller i juli med publik?

– Det är en jättesvår fråga. Det ska också fungera med spelschemat och så, men om alla får välja helt fritt är det självklart roligare med publik, säger han till Fotbolltransfers.com.

Anfallaren har hunnit fylla 30 och spelat för Wolfsburg, FSV Frankfurt, Ålborg och Odense.

I dagsläget finns dock inga tankar på en ny vända i utlandet.

– Så som jag känner just nu är jag glad över att vara hemma i Helsingborg. Jag hoppas att jag har många år kvar att prestera på en hög nivå. Det känns spännande inför den här säsongen. Vi har kanske ett lite mer nytt lag med många som kommit in och med väldigt hög potential. Får vi det att stämma kan det bli riktigt bra.

Hur är det att jobba med kapten Andreas Granqvist och tränare Olof Mellberg?

– Det är klart att ”Granen” är en fantastisk spelare på allsvensk nivå och en väldigt bra person. Han är bra för oss både på och utanför planen. Med Olof känns det väldigt positivt så här långt. Där kan man dra fördel av att vi fått längre tid att få spelet att sitta och lära känna varandra i och med detta uppehåll. Det känns som att hans sätt att spela fotboll passar mig personligen.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com