Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Hammarby om Zlatan Ibrahimovic: "Är medvetna om att det finns en chans"

Publicerad: 2020-05-20 15:59 Allsvenskan

Hammarbys vd Henrik Kindlund betonar att han inte vet hur Zlatan Ibrahimovics framtid ser ut, men känner att det finns en chans att det blir Allsvenskan.

Bolognas tränare Sinisa Miajlovic uttryckte i dagarna att Zlatan Ibrahimovic, 38, kommer lämna Milan för antingen dem eller spel i Sverige.

Anfallaren är som bekant delägare i Hammarby IF och har tränat med dem under våren. 

Hammarbys vd Henrik Kindlund uttalar sig nu om ryktena i Italien som gör gällande att Zlatan är högaktuell för spel för dem.

– Jag ska vara helt ärlig: Jag har ingen som helst aning om vad som händer i den frågan. Det beslutet ligger helt hos Zlatan, säger han till Fotbollskanalen.

Hammarby känner dock att chansen finns att Zlatan drar på sig deras tröja.

– Att det finns någon form av chans (att Zlatan ansluter), det är vi medvetna om och det har Jesper (Jansson, sportchef) också kommunicerat. Men det är ju självklart, oavsett corona eller inte, att det inte finns någon klubb i Sverige som skulle kunna betala honom en marknadsmässig lön. Det finns ju inte på kartan. Den frågan är ganska långt bort. Men händer det så händer det. Då får vi ta det då, säger Kindlund till Fotbollskanalen.

Zlatans senaste besök i Stockholm har stärkt chanserna för Hammarby-övergång.

– Ja, det skulle jag väl säga. Vi trivdes ju väldigt bra med varandra under veckorna han var här. Det tänker jag väl. Men jag vet inte. Det finns knappt något att kommentera. Man kan spekulera hur mycket som helst men jag behöver inte göra det, säger Kindlund till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com