Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Viktor Prodell: "Jag kan tänka mig båda"

Publicerad: 2020-05-21 19:35 Utlandsproffs


Viktor Prodell har lämnat sin klubb i Asien och utesluter varken Allsvenskan eller utlandet.

Viktor Prodell, 32, flyttade från Örebro SK till vietnamesiska Ho Chi Minh City i januari.

Tre månader senare var äventyret över och för Fotbolltransfers.com berättar anfallaren vad som gick snett.

– Jag fick en liten skada och de tog in en ny forward, så det kändes rätt att lämna då. Jag hade ändå bara några månader kvar på kontraktet och serien var uppskjuten, så det kändes nog rätt för båda parter. Så är det med fotbollen ibland.

Varför gick du dit?

– Klubben kom tidigt i höstas och frågade om jag var sugen på att komma över. Det lät som en kul grej och var något helt nytt. Det blev mycket resor i flera länder och jag spelade en match, mot ett thailändskt lag i deras motsvarighet till Champions League.

Prodell har även spelat för IF Elfsborg och stänger inga dörrar.

– Det har stått helt stilla, men nu börjar det röra på sig. Just nu vet jag ändå inte vad som händer eller vad man kan vänta sig. Vi får se om några veckor, säger han till Fotbolltransfers.com.

Är det aktuellt med Elfsborg eller Örebro?

– Jag vet inte. Jag har inte pratat med någon därifrån än. Jag är hemma i Sverige nu och håller igång.

Var är ”hemma i Sverige”?

– Eskilstuna.

Kanske AFC Eskilstuna härnäst…?

– Man får ta ställning till det som kommer upp när det väl kommer upp. Det är svårt att säga nu. Vi har köpt hus här och jag håller igång med lite träning och gym.

På frågan om han helst är sugen på Allsvenskan eller utlandet svarar Prodell så här:

– Man får ju se vad som händer och vad som kommer. Jag kan tänka mig båda. Det finns inget jag helst föredrar. Det viktigaste är att det blir bra för mig, frugan och barnen och att man får speltid.

Men det finns inget konkret nu?

– Nej, ingenting just nu, och jag känner absolut ingen stress eller panik. Jag är hemma med familjen och tar det lugnt. Det är mysigt, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter

– Sedan känns det som sagt som att det börjar röra på sig efter corona. I Vietnam var den krisen något nytt för alla. Det var mycket att man fick vara hemma och ta hand om varandra själva.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com