FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Sheffield United visar intresse för Ali Youssef

Publicerad: 2020-05-20 12:00 Allsvenskan

Han debuterade i Allsvenskan förra året. Nu har Häcken-talangen Ali Youssef ögonen på sig från Sheffield United, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

Ali Youssef, 19, stod för två startmatcher och fem inhopp i Allsvenskan 2019.

Den offensive talangen ser fram emot kommande säsong i BK Häcken, som han har kontrakt med till 2023.

För Fotbolltransfers.com resonerar han kring förhoppningarna.

– Jag hoppas att jag får spela så mycket som möjligt, gör det bra, slår igenom för att sedan kunna ta nästa steg. Min drömliga är Premier League. Det är en stor liga med en massa bra klubbar. Annars gillar jag franska ligan också.

Varför franska?

– Jag har inget direkt favoritlag, men jag gillar Marseille. Min favoritspelare har alltid varit Eden Hazard. Det blir mycket snack om fotboll överlag med grabbarna, speciellt de här dagarna när vi inte har tävlingsmatcher, vilket är jobbigt och tråkigt.

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com finns det redan gott om intresse för Youssef. Sheffield United är en av klubbarna som tittar på 19-åringen.

– Jag lägger inte så mycket fokus på det, utan låter min agent sköta den delen. Men det är några klubbar som är intresserade. Det finns lag från Holland och från England, bland annat Sheffield United, säger Youssef.

Hur håller man fötterna på jorden?

– Jag tar allt som det kommer, dag för dag. Man vänjer sig vid att det kan snackas lite mer, och så försöker man vara professionell och offra lite. Man kan inte vara ute med vännerna lika sent som innan.

Var steget in i Allsvenskan lättare eller svårare än du trott?

– Det var ju svårt i början, men när man väl kommit in i tempot, efter att ha jobbat på fysiken, skulle jag säga att det är lättare än man tror. Sedan har vi ett bra lag, en bred trupp med duktiga och rutinerade spelare.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com