Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

10 snabba med Jiloan Hamad: "Kennedys höger före Zlatans"

Publicerad: 2020-05-22 14:40 Utlandsproffs

Roberto Firmino och Eduardo Vargas i five-a-side-laget? Jo, och så svarar Jiloan Hamad på tio snabba frågor.

Jiloan Hamad, 29, tillhör HNK Gorica sedan förra sommaren och trivs i Kroatien.

Den fantasifulle mittfältaren roar sig med att svara på tio snabba frågor från Fotbolltransfers.com.

Messi eller Ronaldo?

– Ronaldo. Han har spelat i fler länder, dominerat i England, Italien och Spanien. Han är allround på ett annat sätt, plus att han bjuder på sig själv utanför planen. Han är roligare att följa.

Pasta eller pizza?

– Pasta.

Om du får vara en person för en dag – vem är du?

– Will Smith.

Al Pacino eller Robert De Niro?

– Pacino. Han har mer spets. Alla filmer han gjort är riktigt bra, inte minst ”Carlito’s way”, som jag såg häromdagen.

Tidernas bästa spelare?

Diego Maradona.

Du var inte ens född när han vann VM…

– Sant, men jag har kollat på klipp och den här nya dokumentären om honom. Han är lite som Michael Jordan, det förstår man nu när man har sett ”The last dance”. Man har alltid vetat men aldrig riktigt fattat hur bra han var.

Kennedys höger eller Zlatans höger?

– Kennedys. Zlatan vet ju alla hur bra den är. Det är löjligt att säga något annat, men jag tycker att Kennedy ska få den här. Jag har spelat med honom ute på planen, sett hur han drar in frisparkar.

Och dricker bärs direkt efter.

– Exakt.

Har du en matchritual?

– Jag brukar alltid ta en promenad i runt 20 minuter. Jag sätter mig någonstans och rensar tankarna. Det blir lugnt och harmoniskt. Jag visualiserar bilder från matchen. När jag sedan är i arenan är jag inne i den röda zonen.

Nämn en spelare du inte hade velat möta i en mörk gränd.

Jaap Stam.

Hade du hellre velat se in i framtiden eller ändra det förflutna?

– Inget av dem.. Men hellre se in i framtiden, även om det tar bort charmen. Jag känner ingen ånger.

Vem är Allsvenskans bäste spelare?

Muamer Tankovic. Han har vuxit för varje månad i Hammarby. Jag var ju med när han anslöt och han var van vid att spela tia, men jag sa direkt att hans position lite till vänster skulle passa honom riktigt bra. Han har gjort det till sin egen roll, dominerar, kan avgöra matcher och har kvaliteter för att ta sig vidare från Allsvenskan. Man märker också att han har internationell erfarenhet, hur han skapar tid för sig själv och hur han får svåra saker att se enkla ut. Jag gillar sådana spelare.

* * *

Hamad tar också ut ett five-a-side-lag, som består av de bästa han har spelat med.

– Jag vill plocka ut spelare som Dana Kuhi och Dalil Benyahia. Dana är en riktig inomhusspelare som varit med i futsallandslaget och du hittar ingen bättre futsalspelare än Dalil. Men jag kör lite sydamerikanskt. Vi börjar med Roberto Firmino.

Från tiden i Hoffenheim?

– Ja, redan där var han en hårt jobbande kille. Man trodde inte att han kom från Brasilien sett till spelstilen. Han var absolut teknisk men hade sin tyska skolning då han kom dit som ung. När han kom dit var det inte många som höjde ögonbrynen, men för varje år som gick blev han bättre och bättre. En gång gjorde han mål borta mot Bayern i en 3-3-match. Dagen efter bar han ut vattenflaskorna till träningen.

Ödmjuk på och utanför planen.

– Verkligen. Bredvid honom i anfallet tar vi Eduardo Vargas, som är en råtalang. Han är en riktig lördagsspelare. Han ”chillar” lite från måndag till fredag, men så fort det är match på lördagen är han ett monster. Där bak tar vi mig och Miiko Albornoz. Som målvakt finns ju Benny Lekström, en bra ledare och god gubbe, men jag väljer Oliver Baumann från Hoffenheim. Han har otroliga fötter, lika bra fötter som utespelare.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com