Foto: Bildbyrån

Hamad om konflikten: "Man kan aldrig ta Zlatan från Rosengård"

Publicerad: 2020-05-20 19:30 Utlandsproffs

Zlatan Ibrahimovic har gått in i Hammarby. Förre MFF-kaptenen Jiloan Hamad resonerar kring reaktionerna.

Sveriges främste fotbollsspelare genom alla tider tog sina första seniorsteg i Malmö FF.

Ändå valde Zlatan Ibrahimovic, 38, att kliva in som delägare i Hammarby IF förra hösten.

I Malmö svallade känslorna och de kulminerade i en vandaliserad staty av stadens stora son.

För Fotbolltransfers.com berättar Jiloan Hamad, tidigare kapten i MFF och viktig kugge i ”Bajen”, hur han ser på saken.

– Från Malmö-perspektiv förstår jag supportrarnas frustration. De har sett Zlatan som Malmö-pågen och sonen, så när det här sker förstår jag frustrationen, även om det han gör är affärsmässigt. Sedan stöttar jag självklart inte det som hänt med statyn. Det tycker jag bara är synd, speciellt när man ser klippet på mannen som gjort statyn och hur förstörd han blev, säger Hamad och fortsätter:

– De som vandaliserade statyn är dock bara en liten procent. Jag tror att Zlatan fortfarande är väldigt älskad i Malmö. Han har betytt mycket för ungdomarna där, inte minst de som har invandrarbakgrund och som vågat drömma tack vare honom. Ur Hammarby-synvinkel kan han bidra med kunskap, PR, fungera som ett bollplank och hjälpa klubben bli framgångsrik även i Europaspelet. Det blir en boost för hela föreningen.

Därefter knyter Hamad ihop den analytiska säcken.

– Grejen med hans beslut är att allt kom som en käftsmäll. Det är synd att det blivit infekterat. Personligen är jag mer för kärlek och förståelse. Man kan inte ta ifrån Zlatan att han alltid kommer att vara en Rosengårdskille, säger Hamad till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det är klart att hela frågan är känslig, men i slutändan tror jag inte att man kan ta Zlatan från Rosengård. Han är i grund och botten en Malmö-kille. Bara för att han är en del av Hammarby slutar han inte nödvändigtvis vara en malmöit. Man kan vara både och.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com