Foto: Miquel Llop/Bildbyrån

Alex Song struntade i speltid: "Flyttade till Barcelona för att bli miljonär"

Publicerad: 2020-05-19 09:59 Spanien

Mittfältaren Alex Song berättar att pengarna var den största drivkraften i övergången till Barcelona.

Alex Song, 32, är en av nio spelare som tidigare i år fick sparken från FC Sion för att de vägrat en lönesänkning på grund av coronakrisen.

Den kamerunske mittfältaren har tidigare representerat klubbar som Arsenal och Barcelona.

Song berättar nu om sin övergång från Arsenal till Barcelona sommaren 2012. Han medger att det främst var pengarna som lockade.

– När Barcelona erbjöd mig ett kontrakt och jag såg hur mycket jag skulle tjäna tänkte jag inte två gånger. Jag kände att min fru och barn borde ha ett bekvämt liv när jag går i pension. Jag träffade sportchefen och han sa till mig att jag inte skulle spela många matcher, men jag brydde mig inte, jag visste att jag skulle bli miljonär nu, säger Song till Sport och fortsätter:

– De flesta fotbollsspelare lever över sina medel. Jag var i Arsenal i åtta år, men jag började först tjäna pengar de sista fyra, när jag insåg vilket slöseri det var. Jag skulle träna och såg Thierry Henry komma med en riktig juvel av en bil. Jag sa till mig själv att jag ville ha samma bil till varje pris. Jag gick till återförsäljaren och köpte en likadant. Men jag svär att jag var tvungen att lämna tillbaka den inom två månader, alla mina pengar gick till bensin.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com