Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Officiellt: Robert Åhman Persson avslutar karriären

Publicerad: 2020-05-18 17:44 Allsvenskan

IK Sirius bekräftar att Robert Åhman Persson, 33, tvingas lägga skorna på hyllan på grund av sin knäskada.

Robert Åhman Persson spelade enbart tre allsvenska matcher förra säsongen.

Nu meddelar IK Sirius på sin officiella hemsida att kuggen tvingas avsluta karriären.

– Det är väldigt tråkigt att Robert måste avsluta karriären på grund av knäskadan. Han är och kommer alltid vara en naturlig ledare oavsett i vilken grupp han figurerar i. Hans yrkesmässiga skicklighet och ledaregenskaper har präglat hans värdefulla insatser i Siriuströjan, säger sportchefen Ola Andersson

– Det har varit ett nöje att jobba ihop – vi önskar honom lycka till med nästa karriär, fortsätter han.

Mittfältaren hade kontrakt med Sirius över säsongen 2021.

– Det var inte såhär det skulle sluta. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Mitt knä är tyvärr för dåligt för att kunna fortsätta spela fotboll. Över ett års rehabträning och flertalet försök till en comeback är det nu dags att lyssna på kroppen. Det är tungt, oerhört tungt. Men jag är verkligen tacksam och stolt över att ha levt min barndomsdröm i 16 år, säger Åhman Persson till hemsidan och fortsätter:

– Min tid i Sirius har mest handlat om skador tyvärr. Från att ha klarat mig relativt bra under karriären så åkte jag på en rejäl smäll efter fyra spelade matcher i den blåsvarta tröjan borta mot IFK Göteborg 2018. Trots det spelade jag säsongen ut och var med att hjälpa Sirius till att rädda det allsvenska kontraktet. Jag är extremt stolt att jag skrev på för Sirius när laget låg sist i Allsvenskan på 5 poäng och att vi tillsammans lyckades vända på trenden och hålla oss kvar i det allsvenska finrummet.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com