Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

Jan Mölby: "Liverpool behöver en som Bruno Fernandes"

Publicerad: 2020-05-18 15:48 Övriga Europa

Gamle Liverpool-spelaren lyfter Jan Mölby fram Kai Havertz och jämför med Bruno Fernandes.

Bruno Fernandes har bidragit med kreativitet och gett Manchester United ett lyft sedan ankomsten.

Förre Liverpool-spelaren Jan Mölby, dansk landslagsmittfältare som huserade i Liverpool i tolv år, uttalar sig.

– Tittar man på Bruno Fernandes påverkan på United hade jag verkligen velat ha en sådan spelartyp i Liverpool, en som ger något annat än Milner, Keita, Wijnaldum eller Henderson. Vem? Vi kan blicka mot Tyskland, mot Leverkusen. Den unge grabben Kai Havertz är verkligen en bra spelare. Vi får dock vänta och se vem Liverpool spenderar pengar på, säger han till Hotel Tia.

Även förre tyske landslagsmannen Jens Nowotny uttalar sig om eftertraktade Havertz.

– Han har extrem potential och är på väg att bli en spelare i världsklass. Ytterligare ett år i Leverkusen hade inte varit dåligt för honom. Det viktiga är att han är i en miljö där han känner sig bekväm och det är han i Leverkusen, annars hade han inte spenderat tio år i klubben, säger Nowotny till Goal and Spox och fortsätter:

– Nästa steg blir väldigt viktigt. Visst att han behöver tränare som Klopp, Guardiola eller Mourinho som kan få honom att utvecklas, men det måste vara i en klubb där Kai kan utvecklas. I Bayern München hade han kunnat göra det, men i första hand fått slåss om sin plats. För en ung spelare kan Borussia Dortmund vara ett bättre steg sett till klubb och miljö.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com