Foto: Daniele Mascolo/Bildbyrån

Bennacer: "Du får inte göra ett misstag med Ibrahimovic"

Publicerad: 2020-05-17 16:14 Italien

Zlatan Ibrahimovic ställer höga krav på sina lagkamrater. Det har den 22-årige mittfältaren Ismael Bennacer fått erfara.

Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic, god vän till Zlatan Ibrahimovic, har uttryckt att svensken lämnar Milan och att nästa anhalt blir Hammarby IF eller just Bologna.

Milans mittfältare Ismael Bennacer berättar nu vilken inverkan Ibrahimovic har haft på laget sedan ankomsten.

– Zlatan är den typ av spelare som alltid hjälper dig och vill se dig som bäst. Du får inte göra ett misstag med Zlatan, och för mig är det lugnt. Han vill ha perfektion och du måste sträva efter det om du vill bli bäst, säger algeriern till Milans hemsida.

– Han sitter bredvid mig i omklädningsrummet, och om jag inte gör bra ifrån mig på träningen så retar han mig, men det är bra eftersom jag alltid försöker göra mitt bästa. Han kom hit och kräver en viss nivå, en hög nivå ända till att han slutar och han har haft en fantastisk karriär. Det är hans personlighet och jag tror att den alltid varit så. Om inget säger något är allt lugnt, fortsätter Bennacer.

Samtidigt uttalar sig Bolognas direktör Walter Sabatini om en potentiell värvning av Ibrahimovic.

– Det är något som bara kan utvecklas via deras vänskap och ömsesidiga beundran. En övergång med Ibrahimovic är inget Bologna kan sträva efter. Han skulle definitivt höja nivån på alla omkring sig, så självklart hade det varit underbart, men jag kan inte säga att jag tror på att det blir av, säger han enligt Football Italia.

David Lind
david@fotbolltransfers.com