Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

Tacchinardi vill att Juventus säljer Rabiot och Ramsey - för att värva Pogba

Publicerad: 2020-05-17 16:04 England

Den tidigare Juventus-mittfältaren Alessio Tacchinardi ger sin syn på en eventuell värvning av Manchester Uniteds Paul Pogba.

De senaste uppgifterna har gjort gällande att Juventus är favoriter i jakten på Manchester Uniteds mittfältare Paul Pogba, 27.

En flytt till Turin skulle innebära att den franske landslagsmannen återvänder till klubben som han tillhörde mellan 2012 och 2016.

För att finansiera en värvning av Pogba tycker Alessio Tacchinardi, tidigare i Juventus, att Adrien Rabiot och Aaron Ramsey ska offras.

– För att få tillbaka Pogba hade jag låtit Rabiot och Ramsey lämna, även om walesaren har visat tecken på liv i de senaste matcherna, säger Tacchinardi.

Ett annat diskussionsämne har varit Miralem Pjanic till Barcelona som en del av en bytesaffär där Arthur går åt motsatt håll.

Tacchinardi menar däremot att Rodrigo Bentancur är rätt man att placera framför Juventus backlinje.

– Jag tvekar inte på Maurizio Sarris typ av fotboll, han borde låta Rodrigo Bentancur styra mittfältet. Uruguayanen är tuff, har karisma, är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle, håller det simpelt och vet när han ska passa eller puckla på. Han är inte Andrea Pirlo, men jag tror inte att Maurizio Sarri vill ha en sådan spelare framför försvaret, säger han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com