Foto: Anders Kjaerbye/Bildbyrån

Patrik Carlgren: "Min tid i AIK var helt magisk"

Publicerad: 2020-05-16 13:36 Utlandsproffs

Randers målvakt Patrik Carlgren, 28, talar ut om tiden i AIK och hur han utvecklats sedan dess.

Patrik Carlgren lämnade AIK som bosman efter säsongen 2016. Den historien kunde dock slutat annorlunda.

– Jag ville förlänga, men mina representanter som jag jobbade med då tyckte att jag skulle avvakta. Så jag lyssnade på det, och sedan kom det väl inga riktiga bud, säger han till SportExpressen.

Målvakten betonar att tiden i AIK varit oerhört viktig för honom.

– Min tid i AIK var helt magisk samtidigt som det är helt magiskt hur mycket jag har utvecklats sedan jag gick därifrån. Sedan önskar man att det hade varit ett bättre avslut, det tror jag att AIK också hade önskat och de representanter jag hade då med. Men det är vad det är, det är det förflutna och det har också stärkt mig till att bli den människa jag är i dag. Det är väl det jag kan säga om det, säger Carlgren till SportExpressen.

Numera är Carlgren i danska Randers. Där är han given etta mellan stolparna. 

– Jag och min familj trivs väldigt bra i Danmark. Min son går här på dagis, vi väntar vårt andra barn. Så jag trivs bra i det vardagliga livet och jag trivs väldigt bra på fotbollsplanen. Det är verkligen två skilda världar. Man är som två olika människor, om du förstår hur jag menar. En när man inte spelar och en när man spelar alla matcher. Så är det, säger han till SportExpressen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com