Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Peter Abrahamsson: "Utlandet? Då ska en helhet stämma"

Publicerad: 2020-05-16 02:20 Allsvenskan

Peter Abrahamsson är tongivande i BK Häcken, men målvakten menar att dörren till utlandet knappast är stängd.

BK Häckens Peter Abrahamsson, 31, betraktas som en av Allsvenskans absolut bästa målvakter.

I en intervju med Fotbolltransfers.com berättar han hur dagarna flyter förbi i coronatider.

– Förutom att träna är jag mest hemma. Vi har precis flyttat till Kungälv en bit utanför Göteborg, så jag håller på att fixa och försöka få allt i ordning. Jag har gått ”all in” på villalivet.

Hur är känslan utan tävlingsmatcher?

– Det är tråkigt. Frustrerande. Mest saknar man ju stämningen och laddningen inför matcherna. Sedan är det klart att man vill spela inför sin publik, men just nu drar jag hellre igång så snart som möjligt, säger han och fortsätter:

– Det har varit alla känslor på en och samma gång. Man har varit omotiverad och sedan motiverad, glad och arg. Det har varit tufft, ibland lättare och ibland svårare. Man kan inte sticka under stol med att det har varit svårt att motivera sig, men det är bara att gnugga vidare.

Får man ett annat perspektiv i dessa tider?

– Ja, det får man väl. Det visar hur skört samhället är. Två månader utan någonting, en massa företag som går omkull… Det är en hemsk tanke.

Abrahamsson förlängde i somras sitt kontrakt med Häcken över 2023.

Han har inga planer på att lämna klubben, men stänger samtidigt inga dörrar.

– Jag är väldigt mycket här och nu för tillfället, men skulle det komma någon klubb som gärna vill ha mig och säger ”kom och spela för oss” är det klart att jag kommer att lyssna och se vad de har att erbjuda, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Just nu är jag bara väldigt glad, nöjd och tacksam över att få vara i en fantastiskt fin klubb som Häcken, så jag söker inget annat. Det är inget jag aktivt letar efter. Att jag signerade ett ganska långt avtal i somras visar väl också vad planen är.

Men om det blir en flytt – vad är viktigast?

– Att det är en helhetslösning. Nu har man familj, två barn, och man tänker på hur de skulle trivas i det landet med skola och allt. Sedan ska det ekonomiska vara något extra. Det är helt klart en helhet som behöver stämma.

Målvakten var uttagen till landslagets januariturné, men annars står det ganska still från blågult håll.

– Jag vet inte mer än att jag var med i vintras och att Janne tycker att det är bra att jag har hållit en hög nivå i Allsvenskan. Han har varit ganska tydlig med vilka tre han prioriterat och velat köra med dem, men förhoppningsvis är jag bakom de tre och nosar, säger Abrahamsson och fortsätter:

– Skulle det dyka upp skador eller om det hackar i maskineriet är jag gärna redo där bakom. Fortsätter jag göra det bra och höjer mig ytterligare några snäpp, så… Men allt det där får tiden utvisa. Jag är som sagt väldigt mycket här och nu.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com