Foto: Michaela Rehle/Bildbyrån

Fjörtoft: "De har planerat Hålands karriär på ett utmärkt sätt"

Publicerad: 2020-05-15 11:45 Övriga Europa

Erling Håland valde bort Manchester United för Borussia Dortmund. Det var rätt beslut, menar Jan Åge Fjörtoft.

Den norske landslagsstjärnan Erling Håland, 19, var extremt eftertraktad i januari efter sin succé i Red Bull Salzburg.

Till slut valde anfallaren Borussia Dortmund. Därmed fick klubbar som Manchester United nobben. Det var rätt beslut, enligt Jan Åge Fjörtoft.

– Han är otrolig. Jag spelade med hans pappa, vilket får mig att känna mig gammal. De har planerat hans karriär på ett utmärkt sätt. Han kommer från en klubb i Norge som heter Bryne, sedan åkte han till Molde, som är den bästa klubben (i Norge) på att utveckla unga spelare, med en manager som heter Ole Gunnar Solskjaer, säger han till ESPN och fortsätter:

– Han hade bud från hela Europa inklusive en klubb som heter Juventus, vilket inte heller är ett dåligt ställe att spela. De gick till Red Bull Salzburg eftersom de kände att det var det bästa stället för honom att utvecklas. Han gjorde det fantastiskt i Champions League som vi alla ser. Han var eftertraktad av klubbar, Ole Gunnar Solskjaer satte sig på en privatjet och åkte till Salzburg för att prata honom om att komma till Manchester United, men han valde att gå till Dortmund eftersom det var det bästa stället att utvecklas.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com