Foto: Bildbyrån

Jonson hoppas på fortsatt spel: "Korsbandet ser fint ut"

Publicerad: 2011-09-12 13:01 Allsvenskan

Mattias Jonson fruktade att karriären var över efter Djurgårdens efterlängtade seger mot Trelleborg i går. Men här kommer anfallarens glädjebesked - korsbandet ser bra ut. Nu hoppas han på spel den här säsongen.

När Mattias Jonson inte kunde fullfölja gårdagens match utgick han med stora smärtor i knät - som kändes ostabilt. Han fruktade för att karriären var över. Men så är det inte.

– Jag var väl inte inställd på det, däremot hade ju läkarna varslat om att det möjligen rörde sig om ett avslitet korsband. Men så var det alltså inte, vilket såklart känns skönt. Jag har fått reda på att skadan sitter på det yttre ledbandet och allt annat ser helt välbehållet ut, säger Jonson till fotbollskanalen.se.

Hur länge blir du borta?

– Läkarna säger att det kan ta allt mellan två till sex veckor. I förhållande till vad som kunde ha hänt är det ett mycket positivt besked ändå. Jag har stora förhoppningar om att spela mer den här säsongen. 

37-åringen hoppas naturligtvis kunna vara tillbaka så snabbt som möjligt. Och det är extra viktigt att kunna avsluta säsongen på planen då det är hans sista.

– Först ska ju smärtan och svullnaden lägga sig. Men efter någon eller ett par veckor är det bara för mig att pressa på. Jag har ju egentligen ingenting att förlora eftersom den här säsongen ändå är min sista. Därför kommer jag att göra mitt yttersta för att vara tillbaka så snart som möjligt, säger han till fotbollskanalen.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com