Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Ahmed Yasin: "Frågan är om Sverige kan hantera Zlatan"

Publicerad: 2020-05-13 19:00 Allsvenskan

Ahmed Yasin är uttråkad utan fotboll, utesluter inte utlandet – och hyllar Zlatan Ibrahimovic.

Coronakrisen har slagit Fotbollseuropa med häpnad och Sverige är inget undantag.

BK Häckens offensive pjäs Ahmed Yasin, 29, berättar för Fotbolltransfers.com att saknaden är stor.

– Fotbollen är en så stor del av mitt liv att när den är på paus så är allting på paus och det finns inte så mycket att göra. Man har inga matcher att se på tv och man saknar att dra på sig matchtröjan, att spela för publik, att få den där kicken.

Hade du hellre dragit igång utan publik eller väntat lite och spelat med publik?

– Publiken har självklart en jättestor del i allt vi gör. Kolla bara på PSG mot Dortmund i CL. Man bytte kanal efter tio minuter. Samtidigt är jag nöjd bara vi får sätta igång och spela match, så just nu spelar det ingen större roll om det är med eller utan publik.

Yasin gör inte heller någon hemlighet av förväntningarna på 2020.

– Jag har alltid höga förväntningar. Man vill väldigt mycket, vill ta nästa steg, träna så hårt man kan för att göra det. Häcken är ett jävla bra lag, ett av topplagen i Allsvenskan. Vi visar det genom vårt spel och genom att vinna cupen förra säsongen, så det är inget lag man kan ”lalla” med. Vi är ett respekterat topplag, säger han till Fotbolltransfers.com.

29-åringen har hunnit spela i utlandet – men han vill inte bli påmind om sin ålder när han tänker på framtiden.

– Gör mig inte deprimerad, nämn inte 29… Nej, men man blir inte yngre. Jag har varit med i ”gamet” länge och fått mer rutin för varje träning, match och säsong. Jag har försökt utvecklas utifrån det, säger han och fortsätter:

– Det är klart att min dröm fortfarande är att komma utomlands till de stora ligorna. Jag vet att jag har kvaliteten för det, men det är någonting som måste stämma för att jag ska ta det steget. Vad det är har jag tänkt på länge utan att hitta svar.

Men just nu är fokus på nuet. Vad gör du om dagarna?

– Det finns ingen serie eller dokumentär på Netflix som jag inte tittat på. Jag har till och med gått över till SVT för att kolla på program för 80-åringar. Nu är det positivt att Bundesliga drar igång till helgen så får man något att titta på.

Du bor ju ändå i en skön stad som Göteborg.

– Jo, absolut, och jag försöker leva som vanligt och fördriva tiden så gott det går tills man får klartecken att få spela. Går man runt och är rädd för corona är det inte hälsosamt, men för min del räcker det med att jag nyser en gång så tror jag att jag har corona. Jag försöker dock att leva normalt och inte tänka på det.

Yasin passar också på att hylla superstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som placeras i Hammarby IF.

– Det är mycket möjligt att han skriver på. Han gillar utmaningar och jag tror att han gjort sitt i de stora ligorna. Jag tror inte att han mycket mer att ge för Milan på det sätt att de ändå inte kan slåss om ligatiteln. Han brinner för utmaningar och den enda som återstår är allsvenskt guld, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Sedan är frågan om Sverige kan hantera honom. Han är för stor för Sverige, alldeles för stor. Minsta lilla han gör hamnar på förstasidorna. Kolla nu när han kör runt i stan och det hamnar på 25 olika förstasidor, även om han inte kör runt i vilken bil som helst.

Har han något att förlora på en allsvensk flytt?

– Nej, absolut inte. Han har gjort allt han kan göra och bevisat för hela världen vilken spelare han är. Jag tror inte att han har ett skit att förlora på att komma hit och spela och försöka vinna en titel. Han har inget att bevisa för svenska folket heller. Han har gjort sitt och satt Sverige på kartan. Det finns ingen som honom. Ingen kan komma i närheten av honom.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com