Foto: Bildbyrån

Officiellt: Johannes Hopf avslutar karriären

Publicerad: 2020-05-11 09:22 Utlandsproffs

Hammarbys tidigare målvakt Johannes Hopf, 32, väljer att lägga skorna på hyllan på grund av en höftskada. Sista klubben blev MKE Ankaragücü.

I en intervju med SportExpressen bekräftar Johannes Hopf att han slutar spela fotboll då höftskadan inte gett med sig.

– Det har väl varit rätt tufft att fatta det här beslutet, men samtidigt en lång process som växt fram. Jag spelade senast i Turkiet för ett och ett halvår år sedan då vi mötte Bursaspor borta med Ankargücü. Då small det till rejält och jag kunde inte fortsätta, säger målvakten till tidningen.

– Sedan gjorde jag väl ett försök våren 2019 då det kändes bra, men sedan gjorde det för ont och nu är det inte lönt längre, fortsätter Hopf.

32-åringen förklarar när han insåg att det var över.

– När bakslaget kom där på våren för ett år sedan. Jag har spelat med väldigt mycket smärtor under hela min karriär och spelat på smärtstillande och sprutor. Men just då kände väl jag att det gjort ont lite för länge och det small till lite för mycket i den där matchen mot Bursaspor, säger han till SportExpressen.

Hopf, som slog igenom i Hammarby IF, känner sig nöjd med sin karriär. Det blev över 100 matcher i turkiska högstaligan.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Att sluta som 32-åring är inte speciellt gammalt och jag var ju bara 31 när jag spelade min sista match. På så sätt är det tråkigt. Men jag har fått uppleva så mycket och fick ju även göra tre A-landslagsmatcher. Jag satt på bänken mot Turkiet borta och mot Tjeckien och Slovenien. Det var stort eftersom jag spelade i Turkiet och har släkt från Tjeckien, säger han till SportExpressen.

– Jag är extremt nöjd med min tid i Hammarby dit jag kom 2008 , från att ha spelat i division fyra. Jag kom dit via en talangsatsning och sedan halkade jag in på ett bananskal via HTFF. Sedan kommer jag ihåg att det var mäktigt att få chansen i Hammarbys A-lag och första matchen mot Assyriska 2010, fortsätter Hopf.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com