Foto: Bildbyrån

Baresi talar ut om Milans framtid - och nyckelspelarna

Publicerad: 2020-05-08 11:06 Italien

Franco Baresi talar ut om Milans framtid, Paolo Maldini, Alessio Romagnoli, Gianluigi Donnarumma och Ralf Rangnick.

Milan har inte vunnit några stora titlar på flera år. Ikonen Franco Baresi är dock övertygad om att klubben kommer nå sina glansdagar igen.

– Milan är mitt liv. I varje klubb finns cykler med förändringar. Det har skett ett ägarbyte. Berlusconi var kvar i 30 år och det är naturligtvis en gynnsam punkt. I dag finns det mycket konkurrens och det är inte lätt eftersom det finns olika regler, till exempel Financial Fair Play, som måste respekteras. Jag tror fortfarande att Milan kan återvända till toppen igen, säger han till Corriere dello Sport.

RB Leipzigs sportchef Ralf Rangnick är aktuell för Milan inför nästa säsong - som tränare och sportchef.

– Nu finns det en tränare och en klubb som kommer att bestämma, det finns människor som måste bestämma för det bästa. Det finns inget behov av individualitet utan för sammanhållning. Vi måste tänka tillsammans utan att glömma klubbens historia och dess filosofi, säger Baresi.

Baresi är imponerad av Milans mittback och lagkapten Alessio Romagnoli.

– Vi känner till Alessios kvalitéer, en av de bästa spelarna vi har i Italien. Han har varit i Milan i flera år och jag tror att han förstår vikten av att bära Rossoneri-tröjan. Armbandet är ett tygstycke, men det har en otrolig effekt på den som bär det, säger han.

Ikonen hoppas samtidigt att målvakten Gianluigi Donnarumma stannar och förlänger sitt kontrakt. Det nuvarande löper ut 2021.

– Möjligheterna skiljer sig från min tid. Att ge råd är alltid mycket svårt. Om jag vore Donnarumma skulle jag inte tveka att stanna, säger Baresi.

Slutligen kommenterar Baresi sin tidigare backkollega Paolo Maldini, som numera är teknisk direktör i Milan. Det är dock oklart om han bli kvar.

– Det är svårt att svara när vi inte vet vad Paolo tänker. Jag vill undvika att göra antaganden, vi vet vem han var och vad han gjorde för Milan, säger Baresi.

David Lind
david@fotbolltransfers.com