Foto: Ciro De Luca/Bildbyrån

"Koulibaly tillsammans med Van Dijk ger Liverpool titeln direkt"

Publicerad: 2020-05-07 11:11 England

Kalidou Koulibaly placeras i Liverpool. Om han paras ihop med Virgil van Dijk blir laget oerhört slagkraftigt, menar Don Hutchison.

Backstjärnan Kalidou Koulibaly, 28, är glödhet på transfermarknaden. Han har länge jagats av storklubbar.

Napoli ska nu vara redo att sälja sin stjärna, men kräver uppemot 100 miljoner euro.

Liverpool är en av klubbarna som ryktas visa intresse för Koulibaly. Lagets tidigare spelare Don Hutchison hoppas på en affär.

– Jag tror att om Koulibaly kommer in genom dörren i Liverpool och han spelar med Virgil van Dijk så tror jag att man säkrar titeln redan där, säger han till ESPN och fortsätter:

– Jag tror inte att det finns någon bättre, det kommer inte finnas något annat partnerskap som det. Jag tycker att han vid 28 är i en bra ålder, han har bra fart, han är stark, han är en ledare. Jag tror att han går rakt in i Liverpools startelva och han gör dem svårare att slå, han gör dem till en fysisk närvaro. Du skulle inte vilja spela mot Van Dijk eller Koulibaly - hur i all världen tänker du ens, som anfallare, på att få glädje ur dessa två? Jag tror att om du ska vinna titlar och vill försöka anpassa dig måste Liverpool vara svårare att besegra. Du måste gå in i Europa och du måste ha människor som Koulibaly som kan leda dig i Europa.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com