Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Ismet Lushaku var aktuell för Arsenal: "Men då fick Arteta corona"

Publicerad: 2020-05-06 20:51 Superettan

AFC Eskilstunas lovande mittfältare Ismet Lushaku, 19, berättar att han skulle provspela med Arsenal innan Mikel Arteta smittades av coronaviruset.

Ismet Lushaku kopplades ihop med klubbar som Southampton och Villarreal redan i höstas.

Nu skriver Fotbollskanalen att mittfältaren, som har kontrakt med AFC Eskilstuna över 2021, att ett provspel med Arsenal var inplanerat tidigare i år.

– De hade kollat på mig ett tag och ville se mig i deras miljö. Jag fick då en inbjudan om att åka och träna och spela med U23-laget, säger 19-åringen till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Tre dagar innan jag skulle åka fick Mikel Arteta corona och efter det fick jag besked om att ingen fick komma in längre för provspel och de som var där för provspel skulle få åka hem, då de inte ville riskera att jag skulle bli smittad eller att jag kunde vara smittad och smitta folk där. Då blev det inget just då. 

Lushaku hymlar inte om att det var trist att missa chanserna. Men kontakten med Arsenal finns kvar.

– De har fortfarande kontakt med mina agenter, säger han till Fotbollskanalen.

Nu är det mest troligt att 19-åringen spelar i Superettan med AFC.

– Jag tror att det är bra för mig att visa upp mig nu i superettan och dominera lite och sådant innan jag drar också. Jag vill göra ett bra jobb här innan jag går vidare, men jag vill absolut också ta nästa steg om jag får chansen, säger Lushaku till Fotbollskanalen.

19-åringen spelade 13 allsvenska matcher förra säsongen, varav tio från start.

David Lind
david@fotbolltransfers.com