Foto: Bildbyrån

Viktor Gyökeres: "Det är mycket frågetecken just nu"

Publicerad: 2020-05-06 13:45 Utlandsproffs

Viktor Gyökeres berättar för Fotbolltransfers.com om läget just nu om och sanningshalten i tidigare rykten om Malmö FF.

Fotbollseuropa står still och det innefattar Tyskland, där Viktor Gyökeres numera håller till.

Den svenske anfallaren, som hunnit fylla 21, är utlånad från Brighton till FC St. Pauli säsongen ut.

I en intervju med Fotbolltransfers.com medger Gyökeres att det mesta är oklart i dagsläget.

– Det är mycket frågetecken kring nästa säsong och om huruvida den här säsongen kommer att spelas klart. Just nu handlar det om träning på förmiddagen i ungefär en timme, sedan ett fyspass hemifrån via videosamtal på Skype för att hålla formen, säger han.

Hur fungerar allt socialt?

– En kille från Norge är här och vi ses ganska ofta i samband med träningarna och så. Det är okej. Annars pratar man ganska ofta med familjen och kompisar och alla nära och kära. Man kommer in i det här. Jag är van nu. Det är så dagarna ser ut.

Efter att Gyökeres tagit flyttlasset till Brighton värvade klubben även hans flickvän Amanda Nildén, tidigare AIK och Brommapojkarna.

– Hon är i Sverige just nu sedan några veckor tillbaka, men spelar fortfarande för Brighton. Som det ser ut just nu ska hon tillbaka dit, men det är oklart hur de gör med ligan.

Och du själv, kan du se dig själv stanna i Brighton?

– Om de vill ha mig där och tänker spela mig, så absolut. Då vill man i så fall vara där. Men det är som sagt svårt att säga nu, säger han till Fotbolltransfers.com.

Kan du se dig själv ta ett steg tillbaka till Sverige för att ta två fram?

– Det beror på. Jag stänger ingen dörr, men just nu – nej. Det har jag i alla fall inte tänkt på än så länge. Nu vill jag göra så bra som möjligt här i St Pauli, om säsongen ens spelas klart. Sedan siktar jag på Brighton.

Ambitionen är att slå sig in i Brighton?

– Ja.

I november ryktades anfallaren till Malmö FF, något han uttalar sig om i dag.

– Det var ingenting jag tänkte på och inget som nådde mig personligen. Det var mest i tidningarna, så jag läste det också, säger 21-åringen till Fotbolltransfers.com.

Men det fanns ingen kontakt med MFF?

– Nej, jag hade ingen kontakt med dem. Men det var kul att de verkade intresserade, enligt uppgifterna. Det är ju en stor klubb i Sverige.

I övrigt tycker Gyökeres att han haft en fin tid i Brighton, där förre Östersunds-dirigenten Graham Potter är tränare.

– Jag har inte haft honom som tränare mer än på försäsongen. När han anslöt gick jag på lån efter ungefär två veckor. Allt jag har hört om honom har dock varit positivt, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Livet och tiden i England har varit roligt. Man har fått uppleva mycket, tagits in i a-laget, spelat några matcher i cupen och suttit på bänken i Premier League. Man har varit nära allting och nu vill man komma ännu närmare.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com