Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Irandust om framtiden: "Holland hade nog varit bäst”

Publicerad: 2020-05-06 01:10 Allsvenskan

Häckens playmaker Daleho Irandust resonerar kring vad han gör i coronatider och hur han ser på nästa steg.

Daleho Irandust, 21, är BK Häckens klarast lysande stjärna, men har ännu inte fått glänsa i år.

I en intervju med Fotbolltransfers.com berättar mittfältaren hur dagarna flyter förbi när Allsvenskan står still.

– Jag har varit lite sjuk på sistone, men annars har det varit träning, komma hem, stanna hemma och knappt gå ut. Det kanske är bra för bankkortet att man inte gör så mycket mer, säger han.

Men Netflix drar av en summa varje månad…

– Det är sant. Jag kollar på gamla filmer och serier som jag sett innan, och så spelar jag spel. Det blir både Call of Duty och NBA. FIFA har jag tröttnat på. Det laggade för mycket…

Samtidigt hymlar inte Irandust  om frustrationen över att fotbollarna slutat rulla.

– Allra mest saknar man längtan inför matcher, att bara gå till arenan, känna ett litet pirr i magen, veta att det är match, spela framför fansen, höra folk skrika, känna stämningen och uppleva glädjen när man vinner matchen, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag tror att det är frustrerande för alla, både yngre och äldre. Mitt mål är att komma utomlands, men just nu är jag i Häcken och just nu tänker man inte på så mycket mer än att bara spela och njuta. Världens längsta försäsong har blivit tidernas längsta försäsong. Jag bara längtar tills matcherna kommer igång.

Hur ser du på att Allsvenskan kan starta utan publik?

– Det är positivt och negativt på samma gång. Självklart vill man spela tävlingsmatcher, men man vill ju göra det inför publik.

Irandust har hunnit göra tre a-landskamper för Sverige och när det väl är dags att ta steget utomlands är en viss liga rimligast.

– Jag hoppas kanske på Holland. Det tror jag kan vara det bästa klivet. Många har gått dit och presterat och landet i sig är nog ganska likt Sverige. De lite större ligorna kan bli ett för stort steg lite för tidigt, säger han och fortsätter:

– När det gäller landslaget så hörde någon av sig för länge sedan om att jag skulle kunna spela för Iran, men jag sa nej ganska snabbt. Jag känner mig som svensk, inte iranier. Jag är född här, inte där.

2016 tackade en viss landslagsspelare för sig i ”Blågult” som dess meste målskytt genom tiderna.

Fyra år senare ryktas Zlatan Ibrahimovic till Hammarby IF och Irandust hade gillat det mötet.

– Det hade varit kul, en rolig grej att möta honom. Om det är någon svensk spelare som man sett upp till är det mestadels honom för det han har åstadkommit. Hammarby hade fått en extra boost om han ansluter, säger 21-åringen till Fotbolltransfers.com.

Är det troligt att han gör det?

– Det vet jag inte. Svårt att säga. Men det hade blivit två roliga matcher mellan oss och Hammarby. Där får man heller inte tänka så mycket på att man möter Zlatan, utan bara spela som vanligt.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com