Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Samuel Brolin: "Jag vill att AIK fortfarande är min klubb"

Publicerad: 2020-05-03 19:42 Superettan

Samuel Brolin är just nu utlånad till Akropolis i Superettan. Målvakten hymlar dock inte om att han på sikt siktar på en startplats i AIK.

AIK har lånat ut lovande målvakten Samuel Brolin, 19, till Akropolis IF den här säsongen.

AIK:s målvaktstränare Kenny Stamatopoulos är även i Superettanklubben, vilker gynnar Brolin.

– Jag är sjukt tacksam över att han är här. När man är utlånad från en storklubb är det lätt att man försvinner från truppen. Om jag skulle komma tillbaka nästa år vill jag inte känna att det är som en nystart, att det är en ny klubb jag kommer till. Jag vill att AIK fortfarande är min klubb, även om jag tillhör Akropolis. Och just nu känns det som att jag har två klubbar. Det är så jag vill ha det. Jag har en nära kontakt med AIK, ”Stam” är där och han kollar på mig varje dag. Han följer min utveckling och det blir lättare för AIK att hålla koll på mig, säger han till Fotbollskanalen.

Fårra året fick Brolin mycket speltid i division 1 med Vasalunds IF.

– Jag tycker det var skitnyttigt för mig. Jag är enormt tacksam över att jag fick chansen. Som ungdomsspelare får man höra så otroligt mycket både från agenter och bara folk som påstår sig kunna fotboll att man måste spela seniorfotboll. Även fast man tillhör två åldersgrupper under men spelar i U19 så får man höra: ”Spela seniorfotboll”. Jag har alltid varit ganska skeptisk till det där, säger han till Fotbollskanalen.

19-åringen känner att han kommer vara redo den dagen han får chansen i AIK.

– Det är klart att det är en stor utmaning, men det är ju det man tränar för hela tiden. När den dagen väl kommer så kommer jag inte gå in och ställa mig mellan stolparna och känna: ”Fan, jag är inte redo”. Då hoppas man ju att man är redo. Och det känner jag absolut att jag är nu. Det handlar om att jag fått uppleva sådana smågrejer som att jag förra året fick värma upp inne på arenan, vara med på alla bortamatcher i Europa League och känna på trycket på nära håll. Bara att få löpa ut framför klacken inför en match är en skön erfarenhet, säger Brolin till Fotbollskanalen.

Målvaktens kontrakt med den allsvenska storklubben sträcker sig över säsongen 2022.

David Lind
david@fotbolltransfers.com