Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Kevin Walker om framtiden, krisen – och Zlatan

Publicerad: 2020-05-01 10:30 Allsvenskan

I en intervju med Fotbolltransfers.com resonerar Kevin Walker kring hur tankarna går när fotbollarna står still.

Djurgårdens IF är regerande svenska mästare, men har ännu inte fått chansen att försvara titeln.

Fotbollen är pausad överallt och för Fotbolltransfers.com berättar Kevin Walker, 30, om frustrationen.

Mittfältaren känner dock ingen stress över att kontraktet löper ut i år.

– Det känns jättetråkigt att man inte kan spela, inte minst då vi hade Champions League-kval att se fram emot. Men framtiden är ingenting man går runt och tänker på. Jag trivs jättebra i klubben och allt annat känns det som att vi får ta längre fram.

Du har hunnit fylla 30. Hur mycket lockar en utlandsflytt?

– Sådant är bara spekulationer. Det är klart att om man ska gå någonstans så är det kanske efter detta avtal, men realistiskt sett mår man bra här som familj. Självklart är det mycket spekulationer i fotbollsbranschen, men jag fokuserar på att njuta av träningen, även om abstinensen efter matcher är hög.

Just abstinensen gör Walker ingen hemlighet av.

– Det blir annorlunda. Man tränar hårt och håller sig i form, men tävlingsmatcher är en annan sak. Vi längtar efter att komma igång. Just nu är vi permitterade på 60 procents arbetstid och tränar på förmiddagarna. Sedan umgås jag med familjen. Barnen går på dagis och tjejen pluggar. Samtidigt håller jag på med musiken.

Något nytt på gång där?

– Ja, jag jobbar med lite nya låtar och olika människor och pluggar musikproduktion på distans. Det känns jätteroligt att få göra två saker som jag tycker är väldigt kul – fotbollen och musiken, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Normalt sett kollar man ju mycket på sport om dagarna, men nu är det som det är. Då får man kolla på Netflix och HBO. Just nu är det Afterlife som gäller, en serie på Netflix.

Jag rekommenderar Peaky Blinders.

– Jag såg två, tre säsonger och så vet jag inte riktigt vad som hände, men den skulle jag säga är en klassiker.

På frågan om vad han saknar mest med tävlingsmatcher svarar Walker:

– Att tävla, helt enkelt. Vi fick mersmak i och med att vi onekligen gick bra förra året och har stora utmaningar framför oss. Man spelar fotboll för att skapa minnen och dela glädjen med lagkamrater och supportrar. Nu är det ett stort vakuum i samhället. Hälsan går dock före allt i livet och det får vi förhålla oss till.

I en annan del av Stockholm, men på samma hemmaarena, har Zlatan Ibrahimovic ryktats till Hammarby IF.

– Det får spekuleras hur mycket som helst, men det är vi som är regerande mästare. Sedan är det klart att en profil som Zlatan tillbaka i Sverige hade varit spektakulärt för serien, men vi får ta det med en nypa salt. Han har tränat i ett lag som han äger 25 procent av och det är inte så konstigt i dessa tider, säger Walker till FT och fortsätter:

– Zlatan är Sveriges kanske största spelare genom tiderna och det hade självklart varit stort för Allsvenskan om han anslutit. Vi har också haft stora profiler som Kim Källström, Andreas Isaksson och Jonas Olsson, som kom tillbaka och gav hela serien en boost. Jag tror inte att Zlatan kommer att spela i Allsvenskan, men man vet aldrig.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com