Foto: Wolfgang Rattay/Bildbyrån

"Götze inte snabb nog för Bundesliga - skulle passa in i Serie A"

Publicerad: 2020-04-29 11:10 Övriga Europa

Lothar Matthäus tycker att Mario Götze ska flytta till Serie A då han är för långsam för Bundesliga.

Mario Götze, 27, sitter på ett utgående kontrakt med Borussia Dortmund och har tidigare antytt att han kommer lämna i sommar.

Den tidigare tyske landslagsmannen har placerats i klubbar som Milan, Roma och Lazio. Serie A vore den perfekta ligan för honom, enligt Lothar Matthäus.

– Jag antar att hans tid i Dortmund är slut. Jag skulle bli mycket förvånad om det skulle kunna bli en överenskommelse i de kommande förhandlingarna. I dag är hans sätt att spela fotboll inte längre efterfrågad. Framför allt saknar han fart för att hålla jämna steg med den fotboll som Dortmund och många andra toppklubbar utövar, säger han till Sky och fortsätter:

– Flytten till FC Bayern var inte det han drömde om i slutändan. Han kom aldrig riktigt tillbaka till sitt bästa i Dortmund efter sin återkomst. Götze måste hitta en klubb och framförallt en tränare som bygger runt honom. Det är mycket möjligt att Italien skulle vara en lämplig liga för honom. Åtminstone är spelet inte så snabbt där och det skulle gynna honom.

David Lind
david@fotbolltransfers.com