Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Fredrik Ulvestad: "Vill självklart spela på en så hög nivå som möjligt"

Publicerad: 2020-04-28 21:37 Allsvenskan

Djurgårdens mittfältare Fredrik Ulvestad sitter på ett utgående kontrakt. Nu talar han ut om framtiden.

Fredrik Ulvestad, 27, startade samtliga 30 allsvenska matcher förra året när Djurgårdens IF vann SM-guld.

I en intervju med fotbolldirekt.se berättar tränaren Thomas Lagerlöf att han gärna ser att norrmannen förlänger sitt utgående kontrakt.

– Han var en extremt viktig spelare för Djurgården förra året och visade att han är en av allsvenskans bästa mittfältare. Hans arbetskapacitet, defensiva spel och spelförståelse håller hög klass. Sen är han även extremt bolltrygg och tappar sällan bollen, säger Lagerlöf till fotbolldirekt.se och fortsätter: 

– Klart att vi väldigt, väldigt gärna ser att han är kvar hos oss. Sen är det speciella tider som alla vet. Ingen vet väl riktigt hur fotbollsvärlden ser ut de närmsta åren så det är svårt att sia om. Bra spelare försvinner i och för sig alltid från allsvenskan och skulle han göra det för en högre nivå så är det bara att acceptera. 

Fredrik Ulvestad själv berättar att det finns en dialog med sportchefen Bosse Andersson, men att coronakrisen kommit i vägen.

– Vi har pratat en del. Men nu ligger allt på is. Ja, i hela klubben egentligen i och med permitteringarna. Vi har pratat lite lätt men just nu är det inte så lätt med någonting, säger 27-åringen till fotbolldirekt.se.

Mittfältaren stänger inte dörren för en förlängning med Djurgården, men hymlar inte om att hans ambition är att komma till en bättre liga.

– Som fotbollsspelare är karriären kort och du vill självklart spela på en så hög nivå som möjligt. Sen trivs jag jättebra i Djurgården. Men man vet aldrig i fotboll. Nu har det ärligt talat inte varit mitt fokus, utan det har handlat om att hålla sig i form tills dess att matcherna börjar, säger Ulvestad till fotbolldirekt.se.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com