Anders Pålsson.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Malmö FF om Zlatans utspel och framtida Rosenberg-roll

Publicerad: 2020-04-28 11:21 Allsvenskan

Malmös ordförande Anders Pålsson vill tona ner friktionen med Zlatan Ibrahimovic och hoppas Markus Rosenberg återvänder i framtiden.

I en intervju med Dplay förra veckan riktade Zlatan Ibrahimovic kritik mot gamla klubben Malmö FF.

– De får ta sitt ansvar och tro på vad de vill. Jag spelade i MFF, jag gjorde vad jag gjorde fast jag inte var välkommen eller önskad, fast jag blev blåst på mitt första kontrakt. Och ändå så valde jag att hjälpa en klubb och gav dem 100 miljoner plus, då är det inte svårt att bygga ett lag. Men där känner jag att jag har varit för snäll, för snäll. En allsvensk klubb som får mer än 100 miljoner. Då ska man vara tacksam, speciellt när jag inte var välkommen och sist in i ledet. De som vet, de vet. Bara för att vinden blåser åt deras håll öppnar de munnen, men när det blåser emot vågar de inte öppna munnen, sa han.

Bengt Madsen, som var ordförande i MFF i samband med att Ibrahimovic lämnade för Ajax, har tidigare slagit tillbaka mot Zlatan för hans utspel.

Den nuvarande ordföranden Anders Pålsson uttalar sig nu om Milan-stjärnan.

– Jag delar inte den bilden som han (Zlatan) har och jag tycker att det är trist och tråkigt. Vi uppskattar det han har gjort på planen, med inbringade pengar som betytt mycket för oss som klubb. Vi har tydligt tagit avstånd från vandaliseringen, vilket även den sportsliga ledningen uttalat sig om, säger han till Fotbollskanalen.

– Nu tillhör han Hammarby och på planen är han vår motståndare, precis som när vi mötte Zlatans PSG i Champions League. Det mesta har redan sagts i den här historien, fortsätter Pålsson.

Pålsson tror inte att debatten om Zlatan påverkar MFF:s varumärke.

– Jag tror inte att det påverkar i någon större utsträckning. Malmö FF:s varumärke är väldigt starkt. Det som hänt är trist och tråkigt, och att han känner så här för oss i i MFF. Jag tycker att vi ska gå vidare. Det gagnar ingen att gräva djupare i den här gripen. Utan låt oss gå vidare, säger han till Fotbollskanalen.

MFF:s tidigare lagkapten Markus Rosenberg är numera agent. Pålsson tror dock inte att det kommer hindra en framtida roll i MFF.

– Det tror jag inte. Rosenberg är en klok person. Klok nog att göra något annat i några år snarare än att direkt gå för ett jobb inom MFF efter karriären. Att han skulle få en position i MFF skulle vara fint tycker jag, säger Pålsson till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com