FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Amel Mujanic kan förlänga med Malmö FF - trots intresse från andra klubbar

Publicerad: 2020-04-27 19:45 Allsvenskan


P19-landslagets lagkapten Amel Mujanic drar till sig intresse från utlandet. Samtidigt försöker Malmö FF förlänga kontraktet, kan Fotbolltransfers.com berätta.

Malmö FF flyttade upp den lovande mittfältaren Amel Mujanic, 19, till A-truppen i somras. Han signerade ett kontrakt över 2021.

Spelarens agent Ivan Klasnic, tidigare kroatisk landslagsman som spelat för klubbar som Werder Bremen, Nantes och Bolton, hoppas på det stora genombrottet den här säsongen.

– Situationen med Malmö FF är att han gör bra ifrån sig just nu. Alla ser vilka kvalitéer han har och snart kommer han nog få spela också. I dagsläget är han glad över att träna med a-laget. För alla unga spelare är det viktigt med speltid, det spelar ingen roll hur många minuter man får. Det är därför vi bestämde oss för att skriva på ett kontrakt med Malmö FF. Det är hans dröm att få spela i MFF och jag tror att hans dröm kommer att gå i uppfyllelse snart, säger han till Fotbolltransfers.com.

Fotbolltransfers.com kan berätta att Malmö FF redan nu vill förlänga med Mujanic - som samtidigt har andra klubbar efter sig.

– Vi pratar med Malmö FF om en förlängning, vi får se vad som händer. Han är glad över att vara i klubben och det är det viktiga. Han har bud från andra klubbar men vi har som sagt kontakt med MFF, säger Klasnic. 

Vilka klubbar handlar det om?

– Jag vill inte nämna några klubbar men det är europiska klubbar.

Mujanic är lagkapten för Sveriges P19-landslag, ett lag som har andra stortalanger som Benjamin Nygren och Jack Lahne.

Förra året kopplades MFF-talangen ihop med klubbar som Leeds United och West Ham.

– Jag kan bara säga att andra klubbar är intresserade, om det är nya eller gamla spelar ingen roll. Jag är glad över vad han gör och det är även Malmö just nu. Vi får se vi vad som händer närmaste veckorna. Han är redo att spela när coronasituationen är över, säger Mujanics agent till Fotbolltransfers.com.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com