Foto: Hammarby Fotboll/Bildbyrån

Tidigare ordföranden om Ibrahimovics uttalande: "Barnsligt och naivt"

Publicerad: 2020-04-26 12:21 Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic har riktat kritik mot Malmö FF. Nu svarar klubbens tidigare ordförande på stjärnans utspel.

Efter sitt engagemang i Hammarby IF har Zlatan Ibrahimovic, 38, fått utstå en del kritik från Malmö FF-håll. Häromdagen svarade han på reaktionerna i hemstaden.

– Ska jag hjälpa någon så ska jag hjälpa Hammarby. Jag har hjälpt en annan klubb hur länge som helst. Jag spelade i MFF och har gjort det fastän jag inte var välkommen, fastän jag inte var önskad, fastän jag blev blåst på mitt första kontrakt. Ändå har jag hjälpt klubben. Jag har gett dem 100 miljoner plus, då är det inte svårt att bygga upp ett lag, sa han till Dplay.

– Jag känner att jag har varit för snäll. Mycket snäll, för snäll. En allsvensk klubb som får mer än 100 miljoner i dessa tuffa tider, då ska man vara tacksam. Med tanke på att man inte var önskad, inte var välkommen och var sist in i ledet. De som vet de vet, fortsatte Zlatan.

Bengt Madsen var ordförande i MFF i samband med att Ibrahimovic lämnade för Ajax och ger sin syn i en intervju med Kvällsposten.

– Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt, men jag ser många skäl till att det har blivit så här. Han är definitivt inte oskyldig till detta. Men Zlatan är ett avslutat kapitel för min del, låt han leva sitt liv, säger Madsen.

– Det har inte påverkat mig ett endaste dugg, det är barnsligt och naivt att hålla på med det här fortfarande.

David Lind
david@fotbolltransfers.com