Foto: Bildbyrån

Officiellt: Stefan Larsson klar för IF Elfsborg

Publicerad: 2011-09-08 15:01 Allsvenskan

IF Elfsborg presenterar just nu försvararen Stefan Larsson på en presskonferens på Borås Arena. Han ansluter som bosman från Kalmar FF från och med 1 januari 2012.

IF Elfsborg har presenterat Stefan Larsson på dagens presskonferens. Han ansluter som bosman efter säsongen efter fem säsonger i Kalmar FF.

– Att Stefan är här idag känns jättebra, vi har jobbat hårt. Stefan tillhör en allsvensk konkurrent, har haft en dialog sedan fick ha den, haft något trevligt möte på vägen. Sedan föll allting på plats, det är vi glada för, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Magnus Haglund är mycket nöjd över att klubben har knutit till sig ytterbacken.

– Jag har mött Stefan många gånger när han spelat för Kalmar, vi har alltid haft jobbigt på hans kant, det registerar man. Speciellt när det händer många gånger så tänker man att han var en jobbig jävel, han borde vi ha hos oss, säger tränaren och fortsätter:

– Snabbhet är något som bara blir allt viktigare i modern fotboll. Stefan är väldigt snabb, har en fin naturligt vänsterfot, god speluppfattning, visat att han klarat av spel på flera positioner. Bra i det defensiva och offensiva en-mot-en-spelet. Känns väldigt bra som tränare att vi lyckats övertyga Stefan att fortsätta sin karriär i den gula tröjan i IF Elfsborg.

28-åringen erkänner att han haft fler anbud att ta ställning till men att Elfsborg kändes rätt.

– Känns givetvis bra, en annorlunda situation att sitta här och inte få delta förrän 1 januari. Men det kommer gå bra. Ser fram emot tiden som komma skall. Inget svårt val för mig efter att ha träffat både Magnus och Stefan, säger Larsson. 

– Vill passa på att säga att jag haft fem bra år i Kalmar, men kände att jag skulle behöva en ny utmaning. Jag hade andra bra erbjudande runtom i Skandinavien men Elfsborg står sig bra mot resten, fortsätter han.

Kontraktet med IF Elfsborg sträcker sig över fyra år.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com