Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Curtis Edwards: "Vill studsa upp och visa varför vi är mästare"

Publicerad: 2020-04-26 01:35 Allsvenskan

Djurgårdens mittfältare Curtis Edwards medger att fotbollen är sekundär, men det tar inte saknaden hänsyn till.

Djurgårdens IF är regerande mästare, men åkte ur Svenska cupen innan tävlingsmatcherna stoppades.

Den engelske mittfältaren Curtis Edwards, 26, resonerar kring läget i en intervju med Fotbolltransfers.com i dag.

– Ur sportslig synvinkel är det naturligtvis frustrerande att komma tillbaka efter julledighet och se fram emot en säsong som stoppas. På ett personligt plan är dock fotboll inte viktigt just nu. Folks hälsa kommer före och därför kan vi inte klaga för mycket.

Hur är det med familjen i England?

– Där är det ”lockdown” och man får gå ut en timme om dagen för att handla eller träna. Det är tufft, men familjen förstår situationen och att de måste hålla sig i säkerhet, att det är bättre att stanna hemma.

Edwards anslöt till Djurgården från Östersunds FK förra året och vann guld omgående.

– Jag har älskat varje minut. När du kommer till ett vinnande lag är det alltid lättare och alla har varit trevliga sedan första dagen. Att vi nu fick en svag start på säsongen i cupen gör att vi är ännu mer sugna på att starta och lägga det bakom oss. Vi vill studsa upp och visa varför vi är mästare, säger han till FT.

Om du jämför Graham Potter i ÖFK med Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf i DIF – vad skulle du säga skiljer dem?

– Graham var nog lite mer video och analyser på daglig basis. Det handlade mycket om tekniska bitar och bollinnehav. I Djurgården var det nytt för mig med hur mycket man ska kämpa och kriga varje sekund.

Hur är pressen i Stockholm jämfört med i Östersund?

– Självklart är den stor, men jag tänker inte så mycket på det. Det påverkar inte mig, utan jag vill bara göra mitt bästa och har förståelse för att man inte alltid kan lyckas. När man vinner har man fans som firar. När man förlorar kanske det ändras lite. Det är en del av fotbollen och finns i alla storklubbar.

Avtalet med Djurgården sträcker sig över 2022 och det är inget Edwards tänker på.

– Jag vill bara finna mig tillrätta här och bli en viktig spelare. Jag vill nå den målsättningen, ta en plats i laget och ta det därifrån. Något annat har jag inte tänkt på. Just nu tränar vi. Vi bara tränar och har egentligen inte att se fram emot, vilket är svårt, men vi gör vårt bästa och är professionella tills allt drar igång igen.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com