Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Tommi Vaiho: "Förhoppningsvis blir det ett nytt avtal med Djurgården då"

Publicerad: 2020-04-25 03:00 Allsvenskan

Han har många år kvar att ge och trivs verkligen i Djurgården. Det medger fjolårets kugge Tommi Vaiho.

Tommi Vaiho, 31, vaktade målet i 20 allsvenska matcher när Djurgårdens IF vann Allsvenskan i fjol.

Att årets serie är uppskjuten ligger inte i spelarnas händer, betonar Vaiho i en intervju med Fotbolltransfers.com.

– Det är ingenting vi kan påverka över huvud taget, utan det är Svenska Fotbollförbundet och myndigheterna som har koll på det. Vi låter de som kan och vet när det ska starta påverka det. För oss andra är det inte värt att lägga någon energi.

Men nog är det mentalt påfrestande?

– Absolut. Alla hade ju sett fram emot en allsvensk premiär i april och nu blev det uppskjutet. Vi får inte spela matcher. Man får dock göra det bästa av situationen och gnugga på för att vara så väl förberedd som möjligt när det startar.

Vaiho menar att mycket av tiden nu går åt familjen.

– Vi tränar på om dagarna i Djurgården, men sedan har man mer tid hemma med familjen än vad man haft tidigare. Det blir mycket att man är i lekplatsen och tar promenader med barnen. Sedan känns det som att folk börjar släppa lite nu och gå tillbaka till det vanliga, vilket inte känns helt hundra med tanke på att det är som det är.

Med fokus på nuet vill inte målvakten resonera kring framtiden.

– Jag har kontrakt med Djurgården till 2021 och förhoppningsvis blir det ett nytt kontrakt efter det. Sedan får man se. Jag har många år kvar att ge.

Du trivs i klubben och i Stockholm?

– Jag trivs jättebra. Det känns som att vara hemma för mig. Sedan är det inga diskussioner om nytt avtal just nu med tanke på hur allt ser ut, men det är heller ingen brådska. Jag och (sportchef) Bosse (Andersson) känner varandra väl. Det är ingen brådska.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com