Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Aiesh: "Fotbollen kanske inte ens är sekundär nu"

Publicerad: 2020-04-24 22:00 Allsvenskan


Hosam Aiesh resonerar kring coronakrisen, den bästa femman och Zlatan Ibrahimovics potentiella ankomst.

Allsvenskan skulle egentligen vara igång nu, men på grund av coronakrisen är serien uppskjuten.

IFK Göteborg tränar samtidigt för fullt och i en intervju med Fotbolltransfers.com berättar Hosam Aiesh, 25, hur tankarna går.

– Vi kör för fullt och stämningen är mycket bra, men självklart är det både tråkigt och konstigt att läget är som det är. Fotbollen kommer kanske inte ens i andra hand nu. Den blir inte ens sekundär. Människor dör runtom i världen och det är detta som ska prioriteras, säger yttern.

Och då går förstås inga tankar om din framtid?

– Nej, inga tankar. Jag ska få barn och det enda jag tänker på är att jag, familjen och alla nära och kära mår bra, att alla i Sverige tar hand om sig själva. Det blir väldigt svårt att sätta känslor på allt annat, men jag kan säga att jag njuter av att spela fotboll hemma i min stad.

Aiesh vann Superettan och Svenska cupen med Östersunds FK, och när FT ber honom ta ut ett five-a-side-lag med de bästa spelarna han spelat med svarar han:

– "Sotte" (Sotirios Papagiannopoulos) och Brwa Nouri, sedan jag och Saman Ghoddos. I mål kör vi Aly Keita.

Apropå artister – vad säger du om Zlatan Ibrahimovic i Allsvenskan?

– Jag tror inte att han hamnar där (Hammarby). Han är för stor. Han orkar nog inte med konstgräsmatcher på bortaplan. Men det vore skitkul.

Har han något att förlora på en sådan övergång? Kan hans storhet förminskas?

– Nej, inte direkt. Det han har gjort runtom i världen på toppnivå. Han är den bäste svenske spelaren genom alla tider. Ingen annan kommer i närheten.

Aiesh, som anslöt till "Blåvitt" i somras, har kontrakt över 2022.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com