Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Zlatans MFF-kritik: "Jag har gett dem 100 miljoner - har varit för snäll"

Publicerad: 2020-04-24 12:20 Allsvenskan

Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovic svarar nu på kritiken från Malmö-håll och vandaliseringen av hans staty.

I höstas stod det klart att Zlatan Ibrahimovic, 38, köpt in sig i Hammarby IF. Han äger runt en fjärdedel av klubben.

Det skapade starka reaktioner i hemstaden. Zlatans staty, som restes utanför Malmö FF:s arena, vandaliserades i omgångar och flyttades till slut.

Efter dagens internmatch, som sändes av Dplay, intervjuades Zlatan om bland annat situationen med MFF. 

– Ska jag hjälpa någon så ska jag hjälpa Hammarby. Jag har hjälpt en annan klubb hur länge som helst. Jag spelade i MFF och har gjort det fastän jag inte var välkommen, fastän jag inte var önskad, fastän jag blev blåst på mitt första kontrakt. Ändå har jag hjälpt klubben. Jag har gett dem 100 miljoner plus, då är det inte svårt att bygga upp ett lag, säger han till Dplay.

– Jag känner att jag har varit för snäll. Mycket snäll, för snäll. En allsvensk klubb som får mer än 100 miljoner i dessa tuffa tider, då ska man vara tacksam. Med tanke på att man inte var önskad, inte var välkommen och var sist in i ledet. De som vet de vet, fortsätter Zlatan.

38-åringen kommenterar även vandaliseringen av statyn.

– Jag tycker det är synd. De som vet de vet. De som vill ha uppmärksamhet och vill att medier ska skriva om det för det är cool att hålla på med det… det är dagisnivå. Att statyn inte är där betyder inte att min historia rivs ner, den finns kvar. Men det finns andra saker som är mycket viktigare nu. En staty har ingen betydelse i den tiden vi lever i nu, säger han till Dplay.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com