Dennis Andersson.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Gothia Cup ställs in på grund av coronakrisen

Publicerad: 2020-04-21 10:07 Övriga Sverige

Världens största ungdomsturnering spelas varje år i Göteborg. Men det blir ingen Gothia Cup den här sommaren.

Gothia Cup meddelar på sin officiella hemsida att årets upplaga ställs in på grund av pågående coronapandemin. Detta efter diskussioner med Folkhälsomyndigheten.

Det är första gången turneringen ställs in sedan starten 1975.

– Det här är de svåraste orden jag någonsin formulerat: Det blir inget Gothia Cup i år. Inga färgsprakande klädda, leende ungdomar på Göteborgs gator. Inga kolsyrebubblande hjärtan över glädjen de delar. Ingen full fart framåt-fotboll, så som bara ungdomar kan spela vår älskade sport, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Den som någon gång fått uppleva Gothia-veckan, vet att man sugs in i en kollektiv känsla det inte går att värja sig mot. In i den där ungdomliga oförstörda bubblan där allt fortfarande är möjligt. Där det inte finns utrymme för vuxet tvivel, tvekan och oro – endast glädje, gemenskap och hopp ryms där inne. Den kollektiva kraften från 35000 ungdomar som förenar världen med en övertygelse om att förbättra den. I 45 år i rad har den tagit över Göteborg en vecka i juli och det är med stor sorg jag konstaterar att vi inte kommer att få uppleva det i sommar.

Gothia Cup förklarar vad som händer med de lag som anmält sig. "Alla anmälda lag kan välja om de vill flytta över anmälningsavgiften till nästa års Gothia Cup och därmed redan nu säkra sin plats i turneringen 2021, eller om de vill få anmälningsavgiften återbetald", skriver man.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com