Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen om Barcelonas intresse för Alexander Isak

Publicerad: 2020-04-17 20:10 Utlandsproffs


Alexander Isak gör succé i Real Sociedad och kopplas ihop med Barcelona. Något som gläder förbundskaptenen Janne Andersson.

Den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak, 20, är inne på sin första säsong i La Liga.

Han har gjort 14 mål och tre assist på totalt 34 tävlingsmatcher för Real Sociedad så här lång.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson passar nu på att hylla 20-åringen.

– "Alex" var ju med under förra året vid den här tiden på mars-samlingen och gjorde sin första landskamp (utöver januariturnén). Han har utvecklats fantastiskt sedan dess och är i dag en spelare som är uppe på den allra högsta nivån och hör hemma på den nivån fastän att han inte är mer än 20 år gammal. Han är ingen ung nybörjare. Han är ung, men inte en nybörjare. Han spelar på den här nivån i dag och det är jätteroligt att vi har fått fram en forward på den här nivån, säger han till TV4

– "Alex" teknik, hans flyt, hans sett att röra sig, hans överblick och hans avslutsförmåga, det finns så många delar i hans sätt som tilltalar en, fortsätter Andersson.

I dagarna har det ryktats om att Barcelona visar intresse för Isak.

– Bara att det sägs innebär att han är på en hög nivå redan i dag. Det är bra. Det viktiga är väl att man går någonstans, där det är rimligt att man får spela. Jag vägleder aldrig spelare eller lägger mig i vilka vägar spelare tar, då det är upp till de själva, familjer och rådgivare, men rent generellt tror jag att det är viktigt att spela, men samtidigt spela på såg hög nivå som möjligt utifrån ett landslagsperspektiv. Det är väldigt bra. Men om det här är rätt eller inte får han välja, säger Andersson till TV4.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com