Foto: Bildbyrån

Kamal Mustafa om coronakampen: "Till slut vågade jag inte somna"

Publicerad: 2020-04-16 09:48 Övriga Sverige

IFK Göteborgs tidigare talang Kamal Mustafa, 28, berättar om sin hårda kamp efter att ha drabbats av coronaviruset, Covid-19.

Det är i en intervju med Göteborgs-Posten som Kamal Mustafa berättar att han i slutet på mars tvingades ringa 112 då han höll på att svimma.

– Det var någon i luren hela tiden som pratade med mig till dess att de kom fram. Jag har ingen aning om vad vi sa. Plötsligt stod de där i skyddsdräkter över mig. Det enda jag minns var att jag fick en ansiktsmask och en luva över ansiktet så jag inte skulle smitta någon, säger 28-åringen till GP.

Dagarna som följde försämrades hans tillstånd då febern inte kunde kontrolleras. Till slut förflyttades Mustafa till intensivvårdsavdelning på Mölndals sjukhus.

– Jag tittade åt höger, där låg folk i respirator. Jag tittade åt vänster: samma sak. Där tog paniken mig. Jag brukar aldrig bli rädd för något, men den känslan när jag kom in genom dörren och såg alla dessa människor, läkare, sjuksköterskor och nedsövda. Det är det läskigaste jag har varit med om i hela mitt liv, säger han tiill GP.

Mustafa berättar att han inte vågade sova på tre hela dygn.

– Jag fick lugnande, sömntabletter. Det bet inte. Varje gång jag blundade så somnade jag till, men problemet var att varje gång jag lyckades så slutade jag andas. Jag visste inte om jag skulle andas med mun eller näsa. Och då fick jag hostattack som gjorde att jag vaknade direkt. Så höll det på hela tiden. Till slut vågade jag inte somna. Jag låg och rörde på mig bara för att hålla mig vaken, säger han till GP.

Nu är 28-åringen, som spelat allsvenskt med IFK Göteborg och Falkenbergs FF, på bättringsvägen och är mycket tacksam gentemot sjukvårdspersonalen.

– Det finns inte ord för hur mycket jag vill tacka dem. De har kommit in och suttit med mig på kvällarna när jag har varit rädd, bara pratat med mig för att de har märkt att jag gått in i väggen mentalt. Då har de suttit med mig, i sin dräkt och svettats. I flera timmar. De har hällt kallt vatten på mig när jag har svettats, de har gett mig försiktig massage för att bota smärtan i ryggen. De har gjort allt för mig, säger Mustafa till GP.

Den offensiva yttern tillhörde senast IK Oddevold, men har ännu inte gjort klart med någon ny klubb för den här säsongen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com