Foto: Amaia Zabalo/Bildbyrån

"Ödegaard är nästan som en robot - är redo för Real Madrid"

Publicerad: 2020-04-10 20:42 Spanien

Martin Ödegaard gör succé i Real Sociedad. Hans tidigare tränare är övertygad om att playmakern är redo för Real Madrid.

Leonid Slutsky hade Martin Ödegaard, 21, i holländska Vitesse Arnhem förra säsongen.

Den ryske tränaren är mycket imponerad av det den norske landslagsstjärnan visat upp i La Liga med Real Sociedad den här säsongen.

– Jag är säker på att Martin är redo att spela för Real Madrid i dag. Han är redan en toppspelare. Han är kapabel att kriga om en plats i vilket lag som helst i världen. Om Madrid ger honom möjligheten så kommer Martin spela, säger Slutsky till EFE.

Ödegaard tillhör som bekant fortfarande Real Madrid och är enbart utlånad.

– När jag såg honom spela på Santiago Bernabeu (mot Real Madrid) blev jag verkligen övertygad att han har den individuella kvaliteten att spela för Madrid. Systemet kommer inte vara något problem för honom. Han kan spela som "tia" eller på kanten, om möjligt till höger. Om man ska titta på en brist, idealiskt borde han vara snabbare. Han saknas lite snabbhet, han är inte som Mbappé, säger Slutsky.

Slutsky passar även på att berömma Ödegaards mentalitet.

– Han är mycket stark mentalt. Han har stort självförtroende och kan spela konsekvent under lång tid. Han tar hand om sig själv, äter ordentligt och är hyperprofessionell. Nästan som en robot. Martin har en av de högsta nivåerna av professionalism som jag någonsin har sett, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com