Foto: Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

Rivaldo: "Då kan Messi skriva på för en klubb i Kina eller MLS"

Publicerad: 2020-04-09 14:56 Spanien

Rivaldo tror inte på en flytt till Inter för Lionel Messi, men utesluter inte en flytt i sig.

De senaste dagarna har Lionel Messi, 32, kopplats ihop med Inter, som ska ha visat seriöst intresse för honom.

Än så länge är dock den argentinske stjärnan kvar i Barcelona, vars gamle kugge Rivaldo i dag uttalar sig

– Jag tror inte att han har någon anledning att lämna Spanien, men om det en dag händer kan han skriva på för en klubb i Kina eller MLS. Det blir dock enbart när han slutar vara tongivande för Barcelona, säger Rivaldo till Betfair och fortsätter:

– Även om en flytt till Inter kan vara ekonomiskt lockande tror jag inte att det är tillräckligt för att få över honom. Jag misstänker att det är propaganda från Inters förre president snarare än en trolig flytt nästa fönster.

Rivaldo är inte klar där.

– Givetvis är Inter en stor europeisk klubb som fått in utmärkta spelare förr och vunnit tunga titlar, men jag kan inte föreställa mig att Messi byter klubb när han fortfarande presterar på topp i Barcelona. Jag kan inte se honom gå till en annan europeisk klubb, säger han och fortsätter:

– Detta är sammanfattningsvis förmodligen bara rykten. Messi borde avsluta sin karriär i Europa och det i samma klubb. Om han lämnar blir det för en kinesisk eller nordamerikansk klubb där han njuta av en miljö som är lite mer lättsam vad gäller press och tävlingshets.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com