FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Karl Nilsson/Bildbyrån

FC Nacka Iliria värvar Bobbie Friberg da Cruz

Publicerad: 2020-04-08 08:47 Övriga Sverige

Den ex-allsvenske försvararen Bobbie Friberg da Cruz, 38, drar på sig skorna igen. Han ska spela division 4-fotboll med FC Nacka Iliria den här säsongen.

Bobbie Friberg da Cruz avslutade sin elitkarriär efter säsongen 2017. Sista klubben blev finska IFK Mariehamn.

38-åringen har även ett förflutet i IFK Norrköping, GAIS, Kongsvinger IL och Randers FC.

Säsongen 2018 sadlade Friberg da Cruz om till tränare. Han tog över Assyriska BK i division 2. Men efter en säsong flyttade han till Stockholm.

Nu kan Fotbolltransfers.com berätta att Friberg da Cruz gör comeback på amatörnivå. Han har skrivit på för FC Nacka Iliria i division 4.

– Det var Armin Tankovic som frågade mig om det var okej att Bobbie kom och tränade med oss. Och självklart var han det. Vi gillade honom och han gillade oss, så vi kom överens om att köra, det är ju lite så det funkar på den här nivån, säger sportchefen Roger Palmgren till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Före detta  elitspelare lägger av och börjar efter ett tag inse att kroppen och även knoppen faller ihop lite grand, och ser glädje i att  Få tillbaka en fräschare kropp och en saknad omklädningsrumskänsla. Jag har ju aldrig sett Bobbie spela på elitnivå då jag inte bott i Sverige under många år, men det han visar på träningarna kommer att räcka långt på den här nivån. Han har ett lugn och säkerhet i sina passningar och verkar att vara en väldigt fin människa som kommer leda gruppen med bara sitt sätt att vara.

Nacka FC Iliria har sedan tidigare före detta elitspelare, såsom just Armin Tankovic, men också Marcus Törnstrand. Sportchefen hymlar inte om att målet är att avancera i seriesystemet.

– Ja, målsättningen är att försöka ta sig uppåt genom serisystemen, vi har också en väldigt fin och bra ungdomsverksamhet som klubbens grundare Joakim Orthen skapat sedan 2015. Men äldsta årskullen är bara U17-laget, och vi gjorde bedömningen att det inte kommer att räcka till för att vara i toppen av division 4, men några av dem kommer med alla säkerhet starta i flertalet av matcherna, säger Palmgren.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com