Foto: Craig Brough/Bildbyrån

"Edouard är inte svaret för Arsenal om Aubameyang säljs"

Publicerad: 2020-04-07 11:27 Övriga Europa

Odsonne Edouard kan inte ersätta Pierre-Emerick Aubameyang i Arsenal, enligt förre spelaren Charlie Nicholas.

Arsenal riskerar att tappa sin skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang, 30, efter säsongen.

Stjärnan har ännu inte förlängt sitt kontrakt, som löper ut 2021. Aubameyang drar till sig intresse från flera andra storklubbar.

Celtics anfallsstjärna Odsonne Edouard, 22, har kopplats ihop med Arsenal på sistone. Men han kan inte ersätta Aubameyang, menar Charlie Nicholas.

– Det har varit mycket snack om att Aubameyang kommer säljas, men Edouard skulle inte vara svaret. Han spelar annorlunda, mer som Lacazette. Aubameyang (spelar med) fart och rörelse. Även om han gillar att spela som "nia", spelar han inte den (rollen) som Edouard kan. På samma sätt kan inte Edouard spela i den position som Aubameyang gör, ute till vänster, säger han till Sky Sports.

– Han (Edouard) vill vara nyckelpersonen i laget som länkar genom mitten. Av den anledningen ser jag inte Arsenal jaga honom som en ersättare till Aubameyang. Arsenal är i en hemsk position när det gäller att sortera ut Aubameyangs kontraktserbjudande. Barcelona och Real Madrid har nämnts och de har medel att köpa honom, fortsätter Arsenals förre spelare.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com